• Alzheimer Nederland, afdeling Noord-Kennemerland

 • Onze (ervarings)deskundige vrijwilligers geven voorlichting en informatie aan mensen met dementie en hun naasten over allerlei aspecten van de ziekte. Dat doen we op verschillende manieren in persoonlijk contact met mensen met dementie en hun naasten. Op deze manier ondersteunen wij hen om beter geïnformeerd te zijn en daardoor wat beter om te kunnen gaan met dementie.

 • Lotgenotengroep
  Alkmaar, Heerhugowaard en Heiloo

  De zorg voor iemand met dementie is zwaar. Wie weet dat beter dan een partner of mantelzorger van iemand met dementie. Partners en/of mantelzorgers van iemand met dementie kunnen elkaar daarom goed steunen en stimuleren, je staat er dan niet alleen voor! Afdeling Noord-Kennemerland van Alzheimer Nederland organiseert daarom voor hen speciale lotgenotengroepen. Tijdens maandelijkse bijeenkomsten van 2 uur, begeleid door twee gespreksleiders, vertellen lotgenoten elkaar over hun zorgen, spanningen, angsten en twijfels, maar ook over leuke dingen die voorbij kwamen. Zo lukt het om de zorg langer vol te houden! Lotgenoten begrijpen elkaar met een half woord; iets wat mensen om hen heen vaak niet lukt.

  Locaties (u moet zich wel van te voren aanmelden)

  • In Alkmaar vindt de lotgenotengroep elke 4e dinsdag van de maand plaats van 10.30-12.00 uur in Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar. 
  • In Heerhugowaard vindt de lotgenotengroep elke 1e vrijdagmorgen van 10.30 - 12.00 uur van de maand plaats in De Raatstede, Dolomiet 2, 1703 DX Heerhugowaard. 
  • In Heiloo vindt de lotgenotengroep elke 1e maandag van de maand respectievelijk elke 1e woensdag van de maand plaats in Het Trefpunt, Abraham du Boishof 2, 1852 EZ Heiloo. 

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Alzheimer CafĂ©
  Alkmaar, Heerhugowaard/Langedijk, Heiloo en Egmond

  Afdeling Noord-Kennemerland van Alzheimer Nederland organiseert verschillende Alzheimer Café's. Hier komen mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden één keer per twee maanden bijeen rond een bepaald thema over dementie. Tijdens de informele bijeenkomsten krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen. De bijeenkomst duurt ongeveer anderhalf uur, wordt begeleid door een gespreksleider en begint met een lezing of interview met mensen met ervaring of kennis over het thema. Daarna kunnen bezoekers ervaringen, tips en ideeën met elkaar delen.
  Aan het bezoeken van het Alzheimer Café zijn geen kosten verbonden. 

  Locaties

  • Alkmaar: het Alzheimer Café Alkmaar vindt 5 keer per jaar plaats in "Huis van de wijk" De Alkenhorst, Schelfhoutlaan 4, 1816 LG Alkmaar. Coördinator is Samantha van Staten; samvs@upcmail.nl.
  • Heerhugowaard/Langedijk: het Alzheimer Café Heerhugowaard vindt 5 keer per jaar plaats in MFA “de Horst” , Van Eedenplein 5, 1702 GW Heerhugowaard. Coördinator is Jeannette Streefland - du Mee; j.streefland-dumee@alzheimervrijwilligers.nl;
   tel. 06 2322 38 87.
  • Heiloo: het Alzheimer Café vindt 5 keer per jaar plaats in Wijkcentrum “Het Trefpunt”, Abraham du Bois-hof 2, 1852 EZ Heiloo. Coördinator is Riet Steenhoek; r.steenhoek@alzheimervrijwilligers.nl.
  • Egmond: het Alzheimer Café Egmond vindt 5x per jaar plaats in Het Grand Café Zorgcirkel Prins Hendrik, Voorstraat 41, 1931 AH Egmond aan Zee. Coördinator is Els Post; e.post@zorgcirkel.com.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Inloopspreekuur (Knooppunt Dementie)
  Alkmaar en Heiloo

  Maakt u zich zorgen over uzelf of iemand met geheugenproblemen? Heeft u een vraag of wilt u gewoon even van u af praten als u op de een of andere manier met dementie te maken heeft? Loop dan binnen bij het inloopspreekuur.

  Locaties

  • Alkmaar: Wijkcentrum De Daalder in Alkmaar op donderdag van 9.00 - 12.00 uur. Een vrijwilliger met veel kennis van dementie staat u te woord, denkt met u mee en luistert naar u.
  • Heiloo: Het Trefpunt in Heiloo op vrijdagochtend van 10.00 - 11.30 uur. Een vrijwilliger met veel kennis van dementie staat u te woord, denkt met u mee en luistert naar u.

  Ga naar de website voor meer informatie