AristoZorg

AristoZorg biedt een ruim aanbod van zorg in en rondom Zuid-Scharwoude en Den Helder. Wij vinden het belangrijk dat u kunt leven op een manier die het beste bij u past. Wij vullen alleen daar aan waar u dat nodig vindt waarbij niets onmogelijk mag zijn. Zowel bij u thuis als in een van onze locaties. Naast zorg en ondersteuning kunt u ook voor dagbesteding en services bij ons terecht. Heeft u vragen?
Belt u gerust naar 072-5320909, wij staan u graag te woord.

Thuiszorg

BuitenZorg
Dokter Wilminkstraat 142, Zuid-Scharwoude
Telefoonnummer: 0226 785 819

U woont thuis en dat bevalt u goed. Maar u merkt dat u op sommige onderdelen hulp nodig heeft. Onze regieverpleegkundige kan bij u thuis komen om samen met u (en eventueel uw mantelzorger) te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. Denkt u bijvoorbeeld aan hulp bij het opstaan of naar bed gaan, wassen of medicijnen innemen. Uw zorgverzekeraar of het zorgkantoor vergoedt (volledig of voor een groot deel) de kosten. Heeft u hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op.

Wij verzorgen thuiszorg in de regio’s Zuid-Scharwoude en Den Helder. Heeft u vragen, belt ons gerust zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken.

Ga naar de website voor meer informatie

Dagbesteding

Op alle locaties van AristoZorg wordt dagbesteding aangeboden aan onze cliënten met een vorm van dementie of een lichamelijke zorgvraag. Op doordeweekse dagen worden er leuke activiteiten aangeboden die begeleid worden door onze activiteitenbegeleiders en/of beweegagoog. Onze cliënten vinden het prettig om een fijne dag met elkaar te hebben door anderen te ontmoeten, activiteiten te ondernemen en te bewegen. Mantelzorgers kunnen op deze manier worden ontlast. Onze professionals hebben ervaring met het begeleiden bij geheugenverlies, ondersteunen op het gebied van dagstructuur en het trainen van geestelijke, lichamelijke en sociale functies.
Bent u hierin geïnteresseerd, dan horen wij dat graag.

Ga naar de website voor meer informatie

Maaltijdservice

Timorlaan 139, 1782 DR Den Helder
Telefoonnummer: 072-5767200

De bewoners van de locaties Ten Anker, Lyceumhof en BuitenZorg als de bewoners in de omliggende woonwijken kunnen terecht in het restaurant voor een heerlijke vers gemaakte maaltijd. Maaltijdbezorging bij u thuis is in een aantal postcodegebieden ook mogelijk. Wilt u hier meer over weten? Belt u ons, wij staan u graag te woord.

Ga naar de website voor meer informatie

Respijtzorg

Timorlaan 139, 1782 DR Den Helder
Telefoonnummer: 072-5767200

U woont thuis en uw mantelzorger komt geregeld bij u langs om u te ondersteunen. Dat gaat goed en dat wilt u graag zo houden. Maar soms kan het voorkomen dat uw mantelzorger wat verlichting zoekt of met vakantie gaat waardoor u tijdelijk niet thuis kan wonen. In dit soort situaties kunt u tijdelijk in de locatie Ten Anker wonen tot uw mantelzorger er weer voor u kan zijn. Mocht u hier vragen over hebben, dan horen wij dat graag.

Ga naar de website voor meer informatie

BuitenZorg

Dokter Wilminkstraat 142, 1722 XR Zuid-Scharwoude
Telefoonnummer: 0226 785 819

De locatie BuitenZorg is een woongemeenschap waar iedereen zijn/haar steentje bijdraagt in het huis en aan elkaar. Denk hierbij aan het verzorgen van de kippen in de tuin of het verzorgen van de plantjes bij de buurvouw. We denken met, voor en aan elkaar. Men kan hier zelfstandig wonen (alleen of samen met de partner) of op de afdeling Beschermd Wonen. De nadruk bij Beschermd Wonen ligt op veilig en met elkaar wonen. We hanteren een open-deuren beleid, men kan in en uitlopen. Bewoners kunnen zoveel mogelijk zelf keuzes blijven maken. Samen met andere bewoners, (zorg)medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers bepaalt de bewoner wat er gebeurt in huis, AristoZorg is hierin ondersteunend.

Ga naar de website voor meer informatie

Lyceumhof

Molukkenstraat 57, 1782 DN Den Helder
Telefoonnummer: 0223540890

Wooncomplex Lyceumhof is gesitueerd in een mooie groene omgeving en bestaat uit drie kleinschalige woonvormen op de begane grond. De locatie is geschikt voor mensen die zorg nodig hebben vanwege een lichamelijke ziekte of beperking en/of een psychogeriatrische beperking (zoals dementie). Er is een prachtige en veilige tuin aanwezig om te tuinieren of op het terras te zitten. De locatie beschikt over kleinschalige woongroepen (1 groep van 12 bewoners en 2 groepen van ongeveer 6 bewoners).

Ga naar de website voor meer informatie

Ten Anker

Timorlaan 139, 1782 DR Den Helder
Telefoonnummer: 072-5767200

De locatie Ten Anker ligt centraal en beschikt over appartementen met een mooi uitzicht op de binnentuin of het Timorpark. Wanneer het niet meer mogelijk is om zelfstandig te wonen, bijvoorbeeld bij een lichamelijke zorgvraag of een vorm van dementie, kan men op deze locatie terecht. Wij bieden een huiselijke plek waar ruimte is voor privacy, rust en ontmoeting. In het sfeervolle restaurant worden maaltijden dagelijks vers bereid en worden geregeld gezellige activiteiten georganiseerd (ook mensen van buitenaf zijn hier van harte welkom). We vinden het belangrijk dat bewoners zich snel thuis voelen en comfortabel en veilig wonen. We hanteren een open-deuren beleid, men kan in en uitlopen.

Ga naar de website voor meer informatie

Fases dementie (klik voor informatie)

niet-pluis-gevoel-bij-dementie
diagnose-bij-dementie
thuiswonen-bij-dementie
wonen-in-een-zorginstelling
laatste-levensfase-bij-dementie
nazorg-na-overlijden-bij-dementie
boeken-en-films-bij-dementie

Hulp in je buurt (klik op een regio)

Kop van Noord-Holland

Hulp in je buurt op de kaart