boeken en films-bij-dementie

Het is zinvol en prettig als je dingen over allerlei aspecten van dementie kunt (na)lezen. Ook het bekijken van documentaires of films kan ondersteunend zijn. Daarom tref je hieronder het overzicht aan dat de landelijke website Dementie.nl bijhoudt over boeken en films met het onderwerp dementie.

WInformatieve boeken over dementie

Bron Dementie.nl 

Er verschijnen regelmatig nieuwe boeken over dementie. Van praktisch handboek tot (populair) wetenschappelijke boeken. Handige informatie voor iedereen die meer wil weten over (omgaan met) dementie.
Klik hier voor het overzicht van de informatieve boeken.

Romans over dementie

Bron Dementie.nl

Er zijn veel boeken met waargebeurde verhalen over dementie. Sommige schrijvers gebruiken ervaringen uit hun eigen leven om een roman te schrijven. Andere schrijvers verzinnen zelf een verhaal dat een haakje heeft met dementie.
Klik hier voor het overzicht van de romans over dementie.

Kinderboeken over dementie

Bron Dementie.nl

Waarom gedraagt papa zich ineens anders? Waarom gaat oma in een verpleeghuis wonen? Het kan lastig zijn om aan kinderen uit te leggen wat dementie is. Kinderboeken en prentenboeken kunnen daarbij helpen.
Bekijk hier het overzicht van kinderboeken over dementie.

Ervaringsverhalen over dementie

Bron Dementie.nl 

Als je mantelzorger bent van je naaste met dementie, maak je veel mee. Sommige mensen besluiten hun ervaringen op te schrijven. Het kan leerzaam en behulpzaam zijn om deze ervaringsverhalen te lezen. Ze geven inzicht en (h)erkenning. Ze laten je zien dat je er niet alleen voor staat.
Klik hier voor het overzicht van de ervaringsverhalen.

Boeken voor mensen met dementie

Bron Dementie.nl

Wanneer je dementie hebt, kan het goed zijn dat je meer wilt lezen over dementie.
We zetten hier een paar interessante boeken voor je op een rijtje.

Nog meer boeken over dementie

Speelfilms over dementie

Bron Dementie.nl 

Regelmatig zijn er in de bioscoop of op tv speelfilms over dementie te zien. Op waarheid gebaseerde of verzonnen verhalen, maar altijd indrukwekkend. In dit overzicht zetten we de aanraders voor je op een rijtje.

Documentaires over dementie

Bron Dementie.nl

Er verschijnen met zekere regelmaat interessante documentaires over dementie op televisie of in de bioscoop. Vaak laten ze zien hoe mensen met dementie en de mantelzorgers en naasten om hen heen, omgaan met de ziekte. We hebben deze waardevolle documentaires voor je verzameld in een overzicht. 

Tv-programma’s over dementie

Bron Dementie.nl

Tv-programma’s besteden de laatste jaren vaak aandacht aan dementie. Bijvoorbeeld door in praatprogramma’s in gesprek te gaan met mensen met dementie en hun naasten. Hoe gaan zij om met dementie? We verzamelden een aantal programma’s die het waard zijn om terug te kijken.

Mooie video’s over dementie

Bron Dementie.nl

Op internet staan tal van mooie video’s over dementie. Sommige zijn handig en nuttig, andere ontroerend. We zetten een aantal aanraders voor je op een rijtje.

Fases dementie (klik voor informatie)

niet-pluis-gevoel-bij-dementie
diagnose-bij-dementie
thuiswonen-bij-dementie
wonen-in-een-zorginstelling
laatste-levensfase-bij-dementie
nazorg-na-overlijden-bij-dementie
boeken-en-films-bij-dementie

Hulp in je buurt (klik op een regio)

Kop van Noord-Holland

Hulp in je buurt op de kaart