Dagelijks Leven

Dagelijks Leven biedt in heel Nederland gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting midden in de wijk. Huizen waar mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies zich prettig voelen. We bieden een veilige, sociale en vertrouwde omgeving, waar aandacht en kwaliteit van leven voorop staan. Kortom een plek waar het fijn wonen is: gewoon, als thuis. En betaalbaar voor iedereen!

Het Houwinghuis

Naam
Burgemeester Houwingsingel 4, 1781 XD, Den Helder
Telefoonnummer: 0223 754883

Midden in Den Helder ligt Het Houwinghuis. Hier bieden we gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Midden in de wijk en betaalbaar voor iedereen. Persoonlijke en kleinschalige dementiezorg in een huiselijke setting, gewoon als thuis.

De ruimtes zijn royaal, licht en levens loopbestendig ingericht. Hier voelen bewoners zich gauw thuis en op hun gemak. Mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk naar wens mogen inrichten. Zo kunnen meubels en spulletjes, waaraan zij gehecht zijn gewoon mee verhuizen en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek.

Ga naar de website voor meer informatie

Het Risdamhuis

Naam
Scheerder 1, 1625VA, Hoorn
Telefoonnummer: 0229 840117

In Het Risdamhuis bieden we kleinschalige gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Onze bewoners hebben een eigen studio, ingericht met eigen meubels. Er zijn twee mooie, gezellige woonkamers die knus zijn ingericht. Met onze warme en persoonlijke aanpak, zorgen we dat de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk is. Het mooiste is; wonen in Het Risdamhuis is betaalbaar voor iedereen!

Het Risdamhuis is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig. De indeling van het gebouw is overzichtelijk. Alle studio’s hebben een zit-/slaapkamer en een eigen badkamer. Ook is er plek voor een echtpaar.

De circa twintig bewoners treffen elkaar in de twee gezamenlijke woonkamers, de dagbestedingsruimte of in de tuin. In de keuken worden dagverse maaltijden bereid, waarbij de bewoners uitgenodigd worden om een handje te helpen. En als het enigszins mogelijk is, worden de vers geoogste groenten uit de eigen moestuin gebruikt.

Ga naar de website voor meer informatie

Het Icarushuis

Naam
Callistolaan 2, 1701 BJ, Heerhugowaard
Telefoonnummer: 072 8515169

In Het Icarushuis in Heerhugowaard zijn bewoners met dementie verzekerd van 24/7 gespecialiseerde dementiezorg in een kleinschalige setting. Hier wordt persoonlijke en betaalbare zorg samengebracht. Er wordt dagelijks vers gekookt en bewoners kunnen deelnemen aan meerdere activiteiten. Alles mag, niets moet. Het huis is knus ingericht en eigen meubels mogen worden meegenomen. Het mooiste is; wonen in Het Icarushuis is betaalbaar voor iedereen!

De ruimtes zijn royaal, licht en levens loopbestendig ingericht. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Om het Icarushuis ligt een ruime tuin die we samen met onze bewoners onderhouden.

Ga naar de website voor meer informatie

Het Middelwechhuis

Naam
De Vork 18, 1704 BX, Heerhugowaard
Telefoonnummer: 055 5766676

In Het Middelwechhuis in Heerhugowaard bieden wij gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting. Niet meer thuis kunnen wonen is een lastige stap. Door de kleinschalige en knusse inrichting van Het Middelwechhuis maken we deze stap zo klein mogelijk. Een plek waar mensen met dementie zich thuis voelen, net als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. En betaalbaar voor iedereen!

Ga naar de website voor meer informatie

Het Huygenwaerthuis

Naam
De Vork 20, 1704 BX, Heerhugowaard
Telefoonnummer: 055 5766676

In Het Huygenwaerthuis in Heerhugowaard bieden wij gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting. Niet meer thuis kunnen wonen is een lastige stap. Door de kleinschalige en knusse inrichting van Het Huygenwaerthuis maken we deze stap zo klein mogelijk. Een plek waar mensen met dementie zich thuis voelen, net als thuis. En betaalbaar voor iedereen!

Ga naar de website voor meer informatie

Fases dementie (klik voor informatie)

niet-pluis-gevoel-bij-dementie
diagnose-bij-dementie
thuiswonen-bij-dementie
wonen-in-een-zorginstelling
laatste-levensfase-bij-dementie
nazorg-na-overlijden-bij-dementie
boeken-en-films-bij-dementie

Hulp in je buurt (klik op een regio)

Kop van Noord-Holland

Hulp in je buurt op de kaart