Evean

Evean heeft een ruim aanbod van zorg op het gebied van psychogeriatrie. De wijkverpleging en zorg staan voor mensen met dementie klaar. Bij een grotere zorgvraag wordt er gebruik gemaakt van van het team Volledig Pakket Thuis, dat ook maaltijden verzorgt. Bij complexe casuïstiek kan Thuisbegeleiding ingezet worden. Deze vorm van zorg biedt structuur, mantelzorg ondersteuning en begeleiding naar Dagbesteding.

Thuiszorg

U woont graag thuis, maar heeft wel ondersteuning nodig. Samen met uw mantelzorger bekijken we welke aanvullende hulp u thuis nodig heeft. De (wijk)verpleegkundige en/of verzorgende bekijkt samen met u of u met hulp van mantelzorg of een hulpmiddel sommige dagelijkse handelingen nog zelf kunt doen. Bijvoorbeeld opstaan, naar bed gaan, wassen, aankleden, naar het toilet gaan, steunkousen aan- en uittrekken, medicijnen innemen. Als dit niet kan, helpt de verzorgende u.

Wanneer u na een ziekenhuisopname bent hersteld kunt u, na revalidatie in het ziekenhuis op of een revalidatielocatie, verder revalideren met behulp van thuiszorg van Evean.

Thuiszorg valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten. Wel heeft u een indicatie nodig van een wijkverpleegkundige van Evean. Als u een WLZ indicatie heeft kunt u ook thuiszorg ontvangen echter betaalt u dan een inkomensafhankelijke bijdrage.

Hieronder staan de adressen van de kantoren die de thuiszorg van Evean regelen. 

  • Evean Alkmaar: Muiderwaard 500 B Alkmaar
  • Evean Heiloo: Holleweg 94 Heiloo 
  • Evean Schagen: Kaagweg 9 Schagen
  • Evean Heerhugowaard: Windmolen 2 Heerhugowaard
  • Evean Langedijk: De Oester 8 Noord-Scharwoude
  • Evean Bergen: Prins Hendriklaan 32 Bergen 
  • Evean Limmen: Schipperslaan 4 Limmen (vanaf oktober 2022) 

Ga naar de website voor meer informatie

Thuisbegeleiding

Maasstraat 585, 1823 XT Alkmaar
Telefoonnummer: 0900-9897

Bent u het overzicht kwijt en/of zijn de problemen niet meer te overzien? Soms kan een gesprek met, of steun van, naasten of mantelzorgers al helpen. Is dat niet voldoende of niet mogelijk? Bijvoorbeeld door een diagnose dementie of een naasten met dementie. Dan biedt Evean u thuisbegeleiding. Samen met u zorgen onze thuisbegeleiders ervoor dat u uw leven weer op de rit krijgt. De thuisbegeleider komt bij u thuis en praat met u over uw situatie. Waar heeft u hulp bij nodig? Met elkaar pakken we deze problemen stapsgewijs aan. De thuisbegeleider werkt nauw samen met de Evean Thuiszorg en andere disciplines en behandelaren. Evean Thuisbegeleiding regelt het samen met u en u netwerk!

Thuisbegeleiding wordt aangeboden in: Den Helder, Schagen, Langedijk, Heerhugowaard, Bergen, Heiloo, Alkmaar, Castricum, Uitgeest.

Ga naar de website voor meer informatie

Volledig Pakket thuis

Muiderwaard 500 B, 1824 XW Alkmaar
Telefoonnummer: 0900-9897

Het Volledig Pakket Thuis (VPT) biedt alle zorg, ondersteuning en begeleiding die je in het verpleeghuis krijgt, maar dan gewoon in uw thuissituatie. Met het Volledig Pakket Thuis helpt Evean mensen om langer thuis te wonen. Volledig Pakket Thuis begeleidt mensen met alles wat ze mobiel houdt en er aan bijdraagt om langer thuis te kunnen blijven wonen. Douchen, aankleden, medicijnen, begeleiding bij activiteiten, maaltijden, schoonmaak, inzetten van personen alarmering? Het Evean Volledig Pakket Thuis regelt het!

Volledig Pakket Thuis van Evean wordt aangeboden in: Den Helder, Schagen, Langedijk, Heerhugowaard, Bergen, Heiloo, Castricum, Uitgeest, Alkmaar.

Ga naar de website voor meer informatie

Contacthond

Postbus 30, 9410 AA, Beilen
Telefoonnummer: 0800-3832000

De ledenvereniging van Evean heeft 2 contacthonden: Tim en Ton. Zij komen graag bij jou thuis op bezoek, samen met ledenadviseur Inge of Paula. Samen helpen zij je verder. Bijvoorbeeld als je vragen hebt over je dementie of eenzaamheid, of angstig bent. Ook helpen de ledenadviseur en contacthond je als je voor iemand met dementie zorgt. Dat gebeurt thuis in alle rust en privacy.
De ledenadviseur ziet met inzet van de contacthond beter wat er aan de hand is. Want Tim en Ton voelen heel goed aan wat iemand met dementie bezighoudt. Daarvoor zijn zij professioneel getraind door Stichting Blijf. Mét contacthond kan de ledenadviseur beter bepalen welke hulp jij of je naaste met dementie, nodig heeft. Daarnaast beoordeelt zij of er voldoende mensen in de buurt zijn die ondersteuning kunnen bieden. Als het nodig is, regelt zij bijvoorbeeld thuiszorg, ondersteuning of contact met anderen. Zij kent de organisaties, instanties en hulpverleners als geen ander.

De Contacthond wordt aangeboden in: Den Helder, Schagen, Langedijk, Heerhugowaard, Bergen, Heiloo, Alkmaar, Castricum, Uitgeest

Ga naar de website voor meer informatie

Casemanagement dementie

Waterlandplein 5, 1441RP Purmerend
Telefoonnummer: 0299-394560

Zorgt u voor iemand met dementie? Dan heeft u vaak te maken met verschillende zorgverleners en met allerlei wetten en regels. Om het overzicht te bewaren, kan hulp en ondersteuning handig zijn. De casemanager dementie is uw persoonlijke begeleider hierbij. Hij/zij is getraind in het omgaan met dementie en ondersteunt u bij praktische zaken, geeft advies, onderhoudt contact met zorgverleners, bemiddelt en helpt u om zorg te regelen.

Ga naar de website voor meer informatie

Fases dementie (klik voor informatie)

niet-pluis-gevoel-bij-dementie
diagnose-bij-dementie
thuiswonen-bij-dementie
wonen-in-een-zorginstelling
laatste-levensfase-bij-dementie
nazorg-na-overlijden-bij-dementie
boeken-en-films-bij-dementie

Hulp in je buurt (klik op een regio)

Kop van Noord-Holland

Hulp in je buurt op de kaart