• Magentazorg

 • Magentazorg verleent zorg en ondersteuning aan ouderen in de regio Noord-Holland-Noord met zorg aan huis, revalidatiezorg en verpleeghuiszorg in 12 locaties. Elke dag zetten 1700 zorgkanjers met een écht zorghart zich in om kleur aan de dag van kwetsbare ouderen te geven. We stellen alles in het werk om u een mooie dag te bezorgen. Vanuit ons hart. Want bij Magentazorg werken we met ons hart. Uw welzijn, plezier en geluk staan bij ons voorop. Met liefdevolle aandacht voor uw wensen, behoeften en voor wat u blij maakt, maken wij het verschil. Bij u thuis, tijdens uw herstel of in een fijne woonomgeving op één van de locaties. Magentazorg is altijd dichtbij. Ontdek wat Magentazorg bijzonder maakt!

 • Thuiszorg / wijkzorg

  Titanialaan 15, 1702 AZ Heerhugowaard
  Telefoonnummer: 072-5753130

  Zorg aan huis biedt zorg, hulp of begeleiding bij u thuis aan om u in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te functioneren in uw eigen vertrouwde omgeving. Een paar uur in de week, dagelijks of soms zelfs 24 uur per dag. U heeft bij ons één aanspreekpunt en u krijgt hulp van zoveel mogelijk dezelfde medewerkers. Dat is wel zo prettig en vertrouwd.

  Actiezorg werkt in de regio Noord-Kennemerland: Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Egmond, Schoorl, Limmen, Castricum en Heiloo. Actiezorg verleent ambulante begeleiding ook in de kop van Noord-Holland en West-Friesland.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Huishoudelijke ondersteuning thuis

  Titanialaan 15, 1702 AZ Heerhugowaard
  Telefoonnummer: 072-5753130

  Het huis op orde houden is best zwaar werk. Als dit (even) niet meer alleen lukt komen wij u helpen. U krijgt een vaste hulp die rekening houdt met uw persoonlijke wensen en omstandigheden. Al meer dan 20 jaar ondersteunen wij de mensen thuis. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen vertrouwde huis blijven wonen. Wel zo prettig! Wij bieden hulp bij het huishouden van zowel huishoudelijke als ondersteunende aard. Dit doen wij voor iedereen die door ziekte of andere omstandigheden het huishouden niet of slechts gedeeltelijk kan doen. Daarbij houden wij rekening met uw persoonlijke wensen en omstandigheden: de werkzaamheden worden altijd in overleg met u uitgevoerd.

  Huishoudelijke ondersteuning thuis door Magentazorg wordt aangeboden in: Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard en Langedijk.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Dagbesteding

  Psychogeriatrische dagbesteding is bedoeld voor mensen die zelfstandig wonen en te maken krijgen met geheugenproblemen/dementie. De dagbesteding stelt u in staat langer zelfstandig te blijven wonen, terwijl de mantelzorger wordt ontzien. We bieden structuur in de dag, geven passende activiteiten en persoonlijke aandacht. Samen zoeken we naar herkenning in activiteiten, waardoor u zich veiliger en prettiger voelt. De activiteiten - individueel of in groepsverband - zijn erop gericht u zo zelfstandig mogelijk te houden en te voorkomen dat u bepaalde vaardigheden verliest. Denk aan geheugentraining, biljarten, muziek luisteren of een bewegingsactiviteit. Op de volgende locaties van Magentazorg is dagbesteding:

   • Buiten Waert: Dokter Wilminkstraat 67, Zuid Scharwoude
   • Oudtburgh: Molenweidtje 1 Bergen Telefoonnummer: 072-5820800
   • Zuyder Waert: Ttanialaan 15 Heerhugowaard Telefoonnummer: 072-5762700 

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Behandeling

  Titanialaan 15, 1702 AZ Heerhugowaard
  Telefoonnummer: 072-5753130

  Medewerkers van het behandelteam kunnen ook naar u toekomen. De behandelingen vinden dan dus bij u thuis plaats. Behandeling door Magentazorg wordt aangeboden in: Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard en Langedijk.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Tijdelijk Verblijf

  Titanialaan 15, 1702 AZ Heerhugowaard
  Telefoonnummer: 072-5762700

  Er kan een situatie zijn waardoor u tijdelijk niet t huis kunt wonen. Bijvoorbeeld ter ontlasting van de mantelzorger of omdat u herstelt na een ziekenhuisopname. Wij bieden u verschillende mogelijkheden om tijdelijk bij ons te verblijven:

  • De Molenhoeve: Bovenweg 114, Sint Pancras
  • Hoog Duinen: Heereweg 169, Schoorl
  • Oudtburgh: Molenweidtje 1 Bergen
  • Zuyder Waert: Ttanialaan 15 Heerhugowaard

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Zuyder Waert

  Titanialaan 15, 1702 AZ Heerhugowaard
  Telefoonnummer: 072-5642709

  In Heerhugowaard staat Woonzorglocatie Zuyder Waert, een prachtige woonzorglocatie en een fijne plek om te wonen voor ouderen met dementie. Het kleinschalig wonen wordt hier in al zijn facetten toegepast. In Zuyder Waert zijn 24 woningen. In iedere woning vormt u samen met uw medebewoners een huishouden. U beschikt over een eigen zit-/ slaapkamer en met elkaar maakt u gebruik van een woonkamer met open keuken. Het wonen zoals u het thuis gewend was, wordt hier zoveel mogelijk toegepast. Met elkaar wordt gekookt, boodschappen gedaan en de was opgevouwen. Ook worden er veel activiteiten gedaan in de woning. Een ruime opzet van Zuyder Waert nodigt uit tot het maken van een wandeling binnen het gebouw. Tussendoor kunt u even uitrusten in de verschillende zitjes en nisjes. Via tuingerichte gangen bereikt u vanuit de woning het centrale deel van de woonzorglocatie. Hier vindt u onder andere de ontmoetingsruimte.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • De Molenhoeve

  Bovenweg 114, 1834 CH Sint Pancras
  Telefoonnummer: 072-5642709

  In het gezellige dorp Sint Pancras ligt onze compleet vernieuwde woonzorglocatie De Molenhoeve. De Molenhoeve is een moderne woonzorglocatie voor mensen met een geïndiceerd zorgzwaartepakket. De individuele behoeften en wensen van de cliënt staan centraal en daar zijn de zorgverlening én het gebouw op aangepast. In tegenstelling tot traditionele intramurale instellingen waar het groepswonen centraal staat, is het wonen in De Molenhoeve een voortzetting van het leven thuis. Bij ons kunt u zelfstandig wonen in een beschermde omgeving. Het gebouw heeft een open karakter en iedereen heeft een eigen appartement in directe relatie met een gezamenlijke buurtkamer. Het bestaande sociale netwerk wordt zoveel mogelijk gehandhaafd. Hierdoor blijven familie, vrienden en kennissen de belangrijkste rol spelen in het leven van onze cliënten en hebben zij betekenis in hun leven.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • De Oude Trambaan

  De Oude Trambaan 12,14,18 en 20, 1821 BB Alkmaar
  Telefoonnummer: 072-5753151

  Op een steenworpafstand van het oude centrum van Alkmaar, op een leuke plek met uitzicht op het water staat woonzorglocatie De Oude Trambaan. De ruime groepswoningen bevinden zich in een complex met meerdere huur- en koopwoningen. U woont dan ook midden in een gezellige wijk met verschillende voorzieningen nabij. De vier kleinschalige groepswoningen beschikken elk over zes zit/slaapkamers en zijn speciaal bestemd voor ouderen met dementie. Voor de veiligheid zijn de deuren gesloten. Het wonen zoals u het thuis gewend was, wordt hier in al zijn facetten toegepast. Iedere woning beschikt over een ruime woonkamer met open keuken, dit is het middelpunt van de woning.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • De Daalder

  Johanna Naberstraat 79 A-C, 1827 LB Alkmaar
  Telefoonnummer: 072-5753151

  Midden in de Alkmaarse woonwijk Daalmeer liggen de drie kleinschalige groepswoningen ‘De Daalder’ met woonruimte voor 18 ouderen met een vorm van dementie. De kleinschalige groepswoningen bevinden zich op de eerste etage van het wijksteunpunt met diverse voorzieningen dichtbij, waaronder een winkelcentrum. Het complex heeft een centrale functie in de wijk en wordt door vele wijkbewoners gebruikt. Dit geeft een hele gezellige sfeer De drie woningen bieden elk plaats aan zes bewoners. U vormt met elkaar een huishouden dat wordt ondersteund door een vast team verzorgenden. Het wonen zoals u het thuis gewend was, wordt hier zoveel mogelijk in al zijn facetten toegepast. U heeft een eigen zit-/slaapkamer en maakt met elkaar gebruik van een gezellige woonkamer en open keuken.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • De Dijckhoeve

  Kanaaldijk 264, 1831 BG Koedijk
  Telefoonnummer: 072-5753151

  In het dorp Koedijk, op de grens van Alkmaar, staat de woonzorghoeve De Dijckhoeve speciaal voor ouderen met dementie. In de sfeer van een boerenhoeve wordt het kleinschalig wonen toegepast. U woont hier in een warme en vertrouwde huiselijke omgeving. Er zijn vier woningen voor elk zes bewoners. U heeft een eigen zit-/slaapkamers met wastafel die u met uw eigen spullen kunt inrichten. Centraal staan de gezamenlijke woonkamer en keuken Hier vormt u met uw medebewoners en een vast team zorgmedewerkers een eigen huishouden. In de huiskamer staat een lange eettafel waar u lekker aanschuift voor de koffie. De grote ramen en ligging op het zuiden maken het een fijne zonnige plek. Aan de woning grenzen het terras en de ruime groene tuin. De tuin vormt een belangrijk onderdeel van de woonomgeving De tuin is volledig omheind en nodigt uit tot een wandeling.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Oudorperzand

  Jupiterstraat 2-4, 1829 CA Oudorp
  Telefoonnummer: 072-5820800

  Zelfstandig wonen in een veilige en comfortabele omgeving. Een eigen woonkamer met keuken, een slaapkamer én een badkamer; in Oudorperzand – de nieuwste woonzorglocatie van Magentazorg – woont u in een volwaardig en eigentijds appartement waar u de dagen indeelt zoals u dat wilt. De naam Oudorperzand verwijst naar het oude zandduin waarop het complex is gebouwd. De 48 appartementen zijn verdeeld over twee woonlagen. Betrekt u een benedenwoning, dan heeft u een eigen tuin. De bovenwoningen delen een groot gezamenlijk dakterras. Daarnaast heeft u als bewoner toegang tot de grote gemeenschappelijke tuin. Verhuist u naar Oudorperzand, dan bent u degene die bepaalt hoe u uw dagen wilt doorbrengen. In het gebouw bevinden zich verschillende buurtkamers. Hier ontmoet u uw buren en kunt u gezamenlijke activiteiten organiseren.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Oudtburgh

  Molenweidtje 1, 1862 BC Bergen
  Telefoonnummer: 072-5096969

  In Bergen staat onze woonzorglocatie Oudtburgh. Hier bieden wij intensieve zorg bij lichamelijke beperkingen en zorg voor ouderen met dementie. Oudtburgh is een open instelling. Dat betekent dat cliënten zich op een veilige manier vrij door het pand kunnen bewegen. Zij krijgen door de openheid binnen het gebouw zelf de regie om te bepalen waar naartoe en wanneer zij willen bewegen. Bewegen heeft een positieve invloed op het geheugen en de conditie, en neemt onrust weg. U beschikt over een eigen kamer, die u naar eigen smaak kunt inrichten met uw eigen spulletjes. Daarnaast maakt u met uw medebewoners gebruik van een gezamenlijke huiskamer. U heeft zelf de regie over uw eigen dagindeling en kunt vrij en veilig bewegen in de woonzorglocatie. Oudtburgh beschikt over een grote tuin, waar u heerlijk kunt wandelen. Er is een beweegtuin met verschillende toestellen om buiten te bewegen. Daarnaast zijn er diverse voorzieningen als een restaurant.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Hoog Duinen

  Heereweg 169, 1871 EE Schoorl
  Telefoonnummer: 072-5674001

  Midden in het prachtige Schoorl ligt woonzorglocatie Hoog Duinen. Met het bos en de duinen om de hoek woont u hier midden in de natuur. U kunt hier wonen als u zorg nodig heeft bij lichamelijke beperkingen en ook met een vorm van dementie. U beschikt over een eigen studio met een gecombineerd woon-slaapgedeelte, voorzien van een keukenblok en een ruime badkamer. Het restaurant biedt een gezellige ontmoetingsplek. Ook kunt u hier dagelijks genieten van de warme maaltijd. Om het gebouw zijn wandelpaden naar het bosprieel met terras. Het terras ligt heerlijk beschut door de natuurwal. Her en der staan bankjes. Tevens is er een ‘beweegpad’ met beweegapparaten voor ouderen

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Rekerhof

  Hof van Luxumburg 63, 1825 TC Alkmaar
  Telefoonnummer: 072-5674001

  In verzorgingshuis ’t Rekerheem in Alkmaar is op de vierde etage woonzorglocatie Rekerhof gevestigd. Rekerhof is onderdeel van ’t Rekerheem en Magentazorg verleent hier de zorg. Rekerhof bestaat uit 24 eenpersoonsappartementen en twee huiskamers voor ouderen met dementie. U beschikt hier over een eigen eenpersoons appartement, met een zit-/slaapkamer, een kitchenette en eigen sanitair. oor de veiligheid van de bewoners zijn de deuren gesloten. Deze zijn te openen met tiptoetsen. De opzet van Rekerhof is zo dat u fijn kunt wandelen over de ruime gangen, die zijn ingericht met verschillende nisjes en zitjes. Er zijn twee huiskamers waar u gezamenlijk met uw medebewoners kan eten of een kopje koffie kan drinken. Ook kunt u hier dagelijks activiteiten doen, zoals het spelen van spelletjes of creatieve bezigheden

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Nieuw Varne

  Gaanderij 29, 1852 RV Heiloo
  Telefoonnummer: 072-3001300

  In een groene omgeving aan de rand van Heiloo kunt u wonen in het luxe appartementencomplex Nieuw Varne. Het complex is geschikt voor mensen met een ondersteuningsvraag. U woont hier in een ruim eigen appartement in een beschermde, veilige omgeving. Met zorg en dienstverlening binnen handbereik voor wanneer dat nodig is. De appartementen maken onderdeel uit van het nieuwbouwproject Varne Buiten; een kleinschalige woonbuurt met een fraaie, traditionele stijl. Het beschermd wonen in Nieuw Varne biedt verschillende ontmoetingsplekken waar wat te beleven valt, zodat het ook fijn vertoeven is buiten het appartement. De gangen zijn zoveel mogelijk ingericht als straten met diverse sfeervolle nisjes. Naast deze zogeheten ‘belevingshoeken’ zijn er ook buurtkamers waar u als bewoner gebruik van kunt maken om af te spreken met andere bewoners of bezoek te ontvangen wanneer dat beter uitkomt dan in de eigen woning. In de buurtkamer is het tevens mogelijk om (samen) te koken

  Ga naar de website voor meer informatie