Magentazorg

Magentazorg verleent zorg en ondersteuning aan ouderen in de regio Noord-Holland-Noord met zorg aan huis, revalidatiezorg en verpleeghuiszorg in 12 locaties. Elke dag zetten 1700 zorgkanjers met een écht zorghart zich in om kleur aan de dag van kwetsbare ouderen te geven. We stellen alles in het werk om u een mooie dag te bezorgen. Vanuit ons hart. Want bij Magentazorg werken we met ons hart. Uw welzijn, plezier en geluk staan bij ons voorop. Met liefdevolle aandacht voor uw wensen, behoeften en voor wat u blij maakt, maken wij het verschil. Bij u thuis, tijdens uw herstel of in een fijne woonomgeving op één van de locaties. Magentazorg is altijd dichtbij. Ontdek wat Magentazorg bijzonder maakt!

Thuiszorg / wijkzorg

Titanialaan 15, 1702 AZ Heerhugowaard
Telefoonnummer: 072-5753130

Magentazorg helpt u met professionele zorg en ondersteuning om het wonen thuis in uw eigen vertrouwde omgeving zo aangenaam en zo lang mogelijk voort te zetten. Een paar uur in de week, dagelijks of soms zelfs 24 uur per dag. U heeft bij ons één aanspreekpunt en u krijgt hulp van zoveel mogelijk dezelfde medewerkers. Dat is wel zo prettig en vertrouwd. We helpen u om uw dag goed te beginnen en daardoor het beste uit uw dag te halen. Wij werken in wijkteams en ondersteunen bij persoonlijke verzorging als wassen, het aan- en uitkleden, douchen, het aan- en uittrekken van steunkousen maar ook bijvoorbeeld bij het toedienen van injecties. In overleg met de cliënt worden afspraken over de persoonlijke zorgwensen gemaakt. Magentazorg biedt thuiszorg in de regio Noord-Kennemerland (Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Egmond, Schoorl, Limmen, Castricum en Heiloo).

Ga naar de website voor meer informatie

Huishoudelijke ondersteuning thuis

Titanialaan 15, 1702 AZ Heerhugowaard
Telefoonnummer: 072-5753130

Magentazorg biedt hulp en ondersteuning bij het huishouden. Bij Magentazorg kunt u vertrouwen op een vaste hulp die rekening houdt met uw persoonlijke wensen en omstandigheden. Ondersteuning betekent bij ons meer dan alleen een schoon huis, u en uw hulpvraag staan centraal. We ondersteunen iedereen die door omstandigheden het huishouden niet of slechts gedeeltelijk kan doen. Onze werkzaamheden bestaan uit alle voorkomende huishoudelijke werkzaamheden die voortvloeien uit het organiseren en onderhouden van een huishouden. Tevens kunnen wij u ondersteunen bij het structureren van het huishouden. Daarnaast hebben we een team van medewerkers gespecialiseerd in het ondersteunen van huishoudens die te maken hebben met dementie en andere psychische achtergronden. Uw welzijn staat altijd voorop bij ons en de werkzaamheden worden altijd in overleg met u uitgevoerd. Wij werken in de regio Noord-Kennemerland (Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Egmond, Schoorl, Limmen, Castricum en Heiloo).

Ga naar de website voor meer informatie

Dagbesteding

Dagbesteding geeft structuur aan de dag en bevordert de zelfstandigheid. Magentazorg biedt dagbesteding speciaal voor mensen met lichamelijke klachten (locaties Revalidatiecentrum Magentazorg en Oudtburgh) én voor mensen met dementie (locaties Zuyder Waert en Oudtburgh). Als u thuis woont en wilt werken aan verbetering of herstel van uw lichamelijke conditie en functies, dan is de dagbesteding ideaal voor u. Bijvoorbeeld na een ingrijpende operatie of wanneer u minder fit bent als gevolg van een chronische ziekte als MS, CVA, Parkinson. Als u te maken krijgt met geheugenverlies of beginnende dementie, dan is dagbesteding voor mensen met dementie iets voor u. Deze dagbesteding is ideaal als u overdag begeleiding en ondersteuning nodig heeft. Deze vorm van invulling van uw dag biedt structuur en stimuleert het behoud van uw vaardigheden, waardoor u wellicht langer thuis kunt blijven wonen. Op basis van uw wensen kunt u deelnemen aan zinvolle en aantrekkelijke activiteiten in een vertrouwde omgeving. De dagbesteding is gericht op het vergroten van uw zelfredzaamheid en zelfstandigheid. De dagbesteding biedt verschillende activiteiten zowel individueel als in groepsverband.

    • Revalidatiecentrum Magentazorg: Jupiterstraat 10 Oudorp Telefoonnummer: 072-5198198
    • Oudtburgh: Molenweidtje 1 Bergen Telefoonnummer: 072-5820800
    • Zuyder Waert: Ttanialaan 15 Heerhugowaard Telefoonnummer: 072-5762700 

Ga naar de website voor meer informatie

Behandeling

Titanialaan 15, 1702 AZ Heerhugowaard
Telefoonnummer: 072-5753130

De juiste behandeling en therapie kan positief bijdragen aan de kwaliteit van uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld na een ziekteperiode of na een ingrijpende operatie. Het team van specialisten ondersteunt u graag bij uw herstel, op een van onze locaties of bij u thuis. Vaak zijn er diverse professionals bij de behandeling betrokken, waaronder fysiotherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten, logopedisten en psychologen. Onze ervaren professionals adviseren en ondersteunen u vanuit verschillende expertises. Zij zijn gespecialiseerd in behandeling van mensen met dementie, korsakov, parkinson, gerontopsychiatrie en CVA- en revalidatiezorg. Zij werken nauw samen en stemmen de verschillende behandelingen goed op elkaar af. Samen met u werken zij aan de afname van uw klachten en/of aan een spoedig herstel.

Ga naar de website voor meer informatie

Tijdelijk Verblijf

Jupiterstraat 10, 1829 CA Oudorp
Telefoonnummer: 072-5198198

Na een beroerte of een ingrijpende operatie kunt u tijdelijk revalideren in Revalidatiecentrum Magentazorg in Oudorp. Uitgangspunt daarbij is dat u na een intensieve revalidatieperiode snel weer terugkeert naar huis. De juiste behandeling kan een groot verschil maken en in positieve zin bijdragen aan de kwaliteit van uw dagelijks leven. De revalidatie-experts van Magentazorg zijn gespecialiseerd in geriatrische revalidatiezorg. Deze vorm van revalidatie is gericht op herstel na ziekte of na operaties die vooral bij ouderen voorkomen. Denk aan een beroerte (CVA), een nieuwe heup of knie of een fractuur na een val. In ons Revalidatiecentrum Magentazorg staat een team van specialisten voor u klaar om u te begeleiden bij uw revalidatie. Zorg, ondersteuning, verpleging, behandeling, therapie en training; het maakt allemaal onderdeel uit van uw revalidatietraject. Ook als u in een van onze locaties woont, zijn er volop mogelijkheden om te revalideren of om zorg met behandeling te ontvangen. Daarnaast komen onze specialisten graag naar u toe! Zodat u in uw eigen omgeving kunt herstellen. Bijvoorbeeld voor de laatste periode van uw revalidatietraject.

Ga naar de website voor meer informatie

Zuyder Waert

Titanialaan 15, 1702 AZ Heerhugowaard
Telefoonnummer: 072-5762700

In Heerhugowaard staat de ruime woonzorglocatie Zuyder Waert. Hier wonen bewoners met dementie in een kleinschalige, maar huiselijke woonvorm. In totaal bevat de locatie vier wijken met zes woningen per wijk. De nadruk ligt op kleinschalig wonen. Dat betekent dat op elke woning maximaal zeven bewoners wonen. Bewoners beschikken over een eigen slaapkamer en er is een gezamenlijke huiskamer. Elke woning heeft zijn eigen huishouden. Op de woningen worden bewoners (indien gewenst) betrokken bij huishoudelijke taken, bijvoorbeeld bij het koken. Het is wonen zoals thuis met persoonlijke zorg. Aan iedere woning grenzen brede wandelgangen met uitzicht op de tuinen. De gangen leiden naar het gezellige ontmoetingsplein, het hart van Zuyder Waert. Hier vindt u het restaurant, de winkel, de koffiecorner, de bibliotheek, de kapsalon en de schoonheidsspecialiste. Bewoners kunnen op verschillende plekken in Zuyder Waert kletsen, koffie drinken of activiteiten ondernemen. Daarnaast is het in de buiten ook gezellig; er is een binnentuin met een volière en een dierenweide waar geiten, kippen en eenden een trekpleister zijn voor bewoners. Ook familieleden komen er graag.

Ga naar de website voor meer informatie

De Molenhoeve

Bovenweg 114, 1834 CH Sint Pancras
Telefoonnummer: 072-5642709

In het gezellige dorp Sint Pancras ligt woonzorglocatie De Molenhoeve. Het wonen in De Molenhoeve is leven zoals thuis. Het behouden van de eigen regie staat in de Molenhoeve centraal. Bewoners met een vorm van dementie of een lichamelijke hulpvraag wonen hier zelfstandig in een beschermde en moderne omgeving. De Molenhoeve telt 41 zelfstandige appartementen. Elk appartement heeft een eigen woon- en slaapkamer en een ruime badkamer. Daarnaast zijn er drie appartementen beschikbaar voor tijdelijk wonen. Er is 24 uur zorg aanwezig en bewoners houden zelf de regie in een veilige en prettige woonomgeving. De locatie heeft vijf knusse buurtkamers, één buurtkamer per 8 a 10 appartementen. De Molenhoeve vindt bewegen belangrijk. Zo beschikt de locatie over een braintrainer, fietslabyrint en een duofiets. Buiten staan ook bewegingsapparaten en tweemaal per week zijn er professionele bewegingslessen. Verder stimuleert De Molenhoeve sociaal contact. Familie en vrienden van bewoners zijn op de locatie van harte welkom. Ook leent de tuin van De Molenhoeve zich perfect voor een wandeling om het pand en langs de volière met vogels.

Ga naar de website voor meer informatie

De Oude Trambaan

De Oude Trambaan 12,14,18 en 20, 1821 BB Alkmaar
Telefoonnummer: 072-5753130

Op een steenworpafstand van het oude centrum van Alkmaar staat woonzorglocatie De Oude Trambaan. De locatie biedt een thuis aan 24 ouderen met dementie. In totaal beschikt De Oude Trambaan over vier kleinschalige groepswoningen, met elk zes slaapkamers. Een deel van de groepswoningen heeft prachtige uitzicht op het water. De groepswoningen bevinden zich in een gebouw met meerdere huur- en koopwoningen. Bewoners hebben een eigen kamer en delen samen een open keuken en een ruime woonkamer. Bij De Oude Trambaan ligt de focus op het leveren van persoonsgerichte zorg. Op de Oude Trambaan worden verschillende activiteiten georganiseerd; van samen wandelen of fietsen met een duofiets tot aan genieten van live muziek of bloemschikken. De huiskamer is vooral een ontmoetingsplaats, waar bewoners regelmatig een kopje koffie of thee drinken met medebewoners of familieleden. Verder gaan de bewoners geregeld een dagje op stap onder begeleiding van een medewerker of vrijwilliger naar bijvoorbeeld de dierentuin Artis of tuincentrum De Boet.

Ga naar de website voor meer informatie

De Daalder

Johanna Naberstraat 79 A-C, 1827 LB Alkmaar
Telefoonnummer: 072-5753130

Middenin de Alkmaarse woonwijk Daalmeer ligt De Daalder. De Daalder bevindt zich op de eerste etage boven het Wijkcentrum Daalmeer. De locatie heeft drie kleinschalige groepswoningen met woonruimte voor 20 ouderen met dementie. De bewoners vormen met elkaar een huishouden met ondersteuning van een vast team. Zij hebben een eigen zit- en slaapkamer en er is een gezellige woonkamer met een open keuken. Het is wonen zoals thuis. Bewoners hebben zelf de regie. De zorgmedewerkers helpen waar nodig. Naast een vaste dagstructuur, is ook een zinvolle dagbesteding belangrijk voor bewoners met dementie. Daarom worden regelmatig verschillende activiteiten ondernomen in en rondom huis, denk aan koken, het verzorgen van de planten, lezen of het spelen van een spelletje. Daarnaast gaan de bewoners regelmatig onder begeleiding op stap naar de dierentuin of het tuincentrum. De Daalder ligt naast een knus winkelcentrum. De bewoners bezoeken regelmatig Wijkcentrum Daalmeer op de begane grond, waar ook activiteiten worden georganiseerd. Dit wijkcentrum heeft een centrale functie in de wijk en wordt druk bezocht. Jong en oud komen hier bij elkaar.

Ga naar de website voor meer informatie

De Dijckhoeve

Kanaaldijk 264, 1831 BG Koedijk
Telefoonnummer: 072-5753130

De Dijckhoeve ligt in een groene omgeving in Koedijk op de grens van Alkmaar. Het is een kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie. De Dijckhoeve heeft vier woningen waar zes bewoners wonen. Samen met uw medebewoners en een vast team zorgmedewerkers vormt u een eigen huishouden. Iedere woning heeft een gezellige gezamenlijke woonkamer en een keuken. U heeft een eigen zit- en slaapkamer met wastafel die u zelf naar wens kunt inrichten. Het huis is door een bijzondere architect gebouwd en dat is te zien. Elke ruimte en kamer is uniek en het huis heeft een prachtige raamverdeling. De Dijckhoeve staat bekend als een sfeervolle locatie. Wanneer u binnenkomt, waant u zich in de sfeer van een boerenhoeve. Aan de lange eettafel in de huiskamer, genieten bewoners van een kopje koffie. De grote ramen kijken uit op de ruime, groene tuin. In de stijl van een boerenhoeve heeft de tuin een kleine boomgaard, een moestuin en een kippenhok.

Ga naar de website voor meer informatie

Oudorperzand

Jupiterstraat 2-4, 1829 CA Oudorp
Telefoonnummer: 072-5753130

In Oudorp staat woonzorglocatie Oudorperzand. De naam Oudorperzand verwijst naar de plek waar de locatie is gebouwd: op een oude zandduin. Het is door de eeuwen heen, één van de weinige plekken die altijd droog heeft gestaan. Oudorperzand is een woonzorglocatie voor mensen met dementie en mensen met een lichamelijke hulpvraag. De locatie heeft 48 zelfstandige appartementen verdeeld over twee woonlagen. De eigentijdse appartementen hebben een woonkamer met keuken, badkamer en een aparte slaapkamer die zelf in te richten is. Alle benedenwoningen hebben een eigen tuin en de bovenwoningen delen een groot dakterras. Het wonen in Oudorperzand, is zoveel mogelijk een voortzetting van het leven zoals de bewoner gewend was. Er zijn in en rondom de locatie verschillende ontmoetingsplekken, zodat het ook fijn vertoeven is buiten het appartement. In Oudorperzand wonen bewoners zelfstandig in een veilige en comfortabele omgeving, met de nodige zorg binnen handbereik. Bewoners bepalen zelf hoe zij hun dagen doorbrengen. In het gebouw bevinden zich verschillende buurtkamers. Hier ontmoeten bewoners elkaar en kunt u gezamenlijke activiteiten organiseren. Familie en vrienden zijn welkom!

Ga naar de website voor meer informatie

Oudtburgh

Molenweidtje 1, 1862 BC Bergen
Telefoonnummer: 072-5820800

In het kunstenaarsdorp Bergen staat woonzorglocatie Oudtburgh. Oudtburgh is een woonzorglocatie voor mensen met dementie en voor mensen met een lichamelijke hulpvraag. Bewoners hebben de mogelijkheid zich op een veilige manier, vrij door het huis te bewegen. De locatie heeft een prachtige ligging, omgeven door veel groen. De bewoners beschikken over een eigen kamer met daarin hun eigen meubels. Verder zijn er 3 gezamenlijke huiskamers per afdeling. Verder vindt u in Oudtburgh een gezellig restaurant, een klein winkeltje en een kapsalon. Dagelijks zijn er verschillende activiteiten om bewoners een zinvolle en prettige dagbesteding te bieden. De prachtige belevingstuin is te vinden aan de achterzijde van Oudtburgh. Aan de voorzijde van de locatie bevindt zich een grote tuin met geitjes en een vijver. Bewoners genieten van een wandeling door de tuin en een bezoek aan de geitjes. De geitjes zijn ook erg in trek bij de kleinkinderen die op bezoek komen.

Ga naar de website voor meer informatie

Hoog Duinen

Heereweg 169, 1871 EE Schoorl
Telefoonnummer: 072-5096969

Hoog Duinen is een woonzorgcentrum dat verscholen ligt tussen de duinen en bossen in Schoorl. Het ligt midden in de natuur. Hoog Duinen is een woonzorglocatie voor mensen met een lichamelijke hulpvraag en mensen met dementie. Er zijn in totaal 54 eenpersoonskamers, twee familiekamers en één tijdelijke opnamekamer. De zorg is gericht op bewoners met dementie en een lichamelijke hulpvraag. Hoog Duinen is een open woonzorglocatie. Dit betekent dat onze bewoners zelfstandig of met hulp naar buiten kunnen. Alle bewoners hebben een eigen appartement met een badkamer, keukenblok en een mooi uitzicht. Rondom het huis zijn wandelpaden, die leiden naar de tuin en het prachtige natuurgebied. Het welzijn van onze bewoners, staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom brengen wij ouderen terug naar de geuren, kleuren en sferen van hun jonge jaren via de Tijdmachine. De Tijdmachine is een huiskamerdecor, helemaal ingericht in de stijl van de jaren 60. Herinneringen worden hierdoor weer tot leven gebracht. Voor ons is iedere bewoner uniek, daarom bieden wij activiteiten op maat aan en een aantal grotere groepsactiviteiten.

Ga naar de website voor meer informatie

Rekerhof

Hof van Luxumburg 63, 1825 TC Alkmaar
Telefoonnummer: 072-5674001

In het gezellige Alkmaar ligt woonzorglocatie Rekerhof. Het Rekerhof is een woonzorglocatie voor ouderen met dementie en bevindt zich op de vierde etage van het verzorgingshuis ’t Rekerheem. Magentazorg verleent hier de zorg. De locatie bestaat uit 24 eenpersoonsappartementen en twee gezamenlijke huiskamers. Iedere bewoner heeft een eigen zit- slaapkamer, een keukenblok en een badkamer. Bewoners kunnen een wandeling maken over de gang. De gangen zijn ruim en huiselijk ingericht. In de gezellige nisjes en zitjes, kunt u onderweg uitrusten en van het uitzicht genieten. De locatie biedt veiligheid, structuur en een zinvolle en prettige dagbesteding. Dagelijks vinden er activiteiten plaats in de gezamenlijke huiskamers, zoals het spelen van een spelletje, luisteren naar muziek of deelname aan een groepsactiviteit. De beleving en de persoonlijke wensen van de bewoner staan hierbij centraal.

Ga naar de website voor meer informatie

Nieuw Varne

Gaanderij 29, 1852 RV Heiloo
Telefoonnummer: 072-3001300

In een groene omgeving aan de rand van Heiloo staat woonzorglocatie Nieuw Varne. Nieuw Varne is een woonzorglocatie voor mensen met dementie of een psychiatrische ondersteuningsvraag. De locatie heeft 31 luxe appartementen. De appartementen maken onderdeel uit van Varne Buiten, een kleinschalige woonbuurt in een fraaie, traditionele stijl. De appartementen op de begane grond zijn voor mensen met dementie en op de eerste verdieping wonen mensen met een psychiatrische zorgvraag. Bewoners wonen hier in een beschermde en veilige omgeving, met zorg binnen handbereik. Iedere bewoner heeft een eigen appartement met een aparte slaapkamer, een ruime badkamer en eigen keuken. Het beschermd wonen in Nieuw Varne biedt verschillende ontmoetingsplekken. De gangen van Nieuw Varne zijn zoveel mogelijk ingericht als straten met diverse sfeervolle nisjes, zodat het ook buiten het appartement fijn vertoeven is in de locatie. We bieden binnen de setting ook dagbesteding aan voor onze bewoners. Ook zijn er buurtkamers waar bewoners elkaar kunnen treffen. Het is hier tevens mogelijk om (samen) te koken en gezamenlijk te eten. Bezoek is ook van harte welkom.

Ga naar de website voor meer informatie

Meander

Zonoord 1, 3, 7, 9 | 1723 LK Noord Noord-Scharwoude
Telefoonnummer: 0226-36 35 51

Aan het Zonoord in Noord-Scharwoude, op loopafstand van de winkels, staat het appartementencomplex Meander. In Meander wonen bewoners met dementie en bewoners met een lichamelijke hulpvraag. De bewoners wonen verdeeld over vier ruime zorgwoningen volgens het kleinschalig wonen middenin de wijk. De 25 slaapkamers bevinden zich op de begane grond van het complex Meander, dat verder uit huur- en koopappartementen bestaat. Samen met uw vijf medebewoners en een vast team zorgmedewerkers vormt u per woning een eigen huishouden. U beschikt over een grote zit- en slaapkamer met televisieaansluiting, die u met eigen spulletjes kunt inrichten. Daarnaast beschikt elke woning over twee badkamers en een ruime woonkamer met open keuken.

Iedere maand stelt de activiteitenbegeleiding samen met de bewoners een activiteitenprogramma samen. Het aanbod varieert van kegelen en bewegen in de centrale ruimte tot tekenen en schilderen in de gezamenlijke huiskamer. Sommige activiteiten worden met welzijnsorganisatie WonenPlusWelzijn Langedijk aangeboden aan zowel bewoners van Meander, als senioren uit de buurt. Regelmatig worden er ook uitstapjes naar de dierentuin, de markt of een voetbalwedstijd van AZ georganiseerd.

Ga naar de website voor meer informatie

De Haemstede

Beemsterlaan 6, 1861 LH Bergen
Telefoonnummer: 072 – 582 11 00

Midden in een bosrijke en schaduwrijke wijk in Bergen, vindt u locatie De Haemstede. In deze locatie wonen mensen met het syndroom van Korsakov. De Haemstede ligt vlakbij het gezellige centrum van Bergen met veel winkels en terrassen. In De Haemstede biedt Magentazorg mensen met korsakov een prettige woonomgeving met passende zorg. De locatie heeft 43 appartementen met een gecombineerd woon- en slaapgedeelte en een eigen badkamer. Ook heeft De Haemstede een aantal appartementen waar cliënten kort kunnen verblijven. Er is een fitnessruimte, een activiteitencentrum en een tuin met terras. De Haemstede is speciaal ingericht voor mensen met korsakov. Wonen in De Haemstede betekent fijn wonen en leven met de juiste zorg en behandeling. Van artsen, psychologen, verpleegkundigen, tot aan fysiotherapeuten en verzorgenden. Zij zetten zich dagelijks in voor de best mogelijke zorg en begeleiding en geven kleur aan de dag. Verder staat welzijn, plezier en geluk bij De Haemstede voorop. U kunt meedoen aan diverse activiteiten. Dit biedt structuur en stimuleert het behoud van uw vaardigheden.

Ga naar de website voor meer informatie

Fases dementie (klik voor informatie)

niet-pluis-gevoel-bij-dementie
diagnose-bij-dementie
thuiswonen-bij-dementie
wonen-in-een-zorginstelling
laatste-levensfase-bij-dementie
nazorg-na-overlijden-bij-dementie
boeken-en-films-bij-dementie

Hulp in je buurt (klik op een regio)

Kop van Noord-Holland

Hulp in je buurt op de kaart