• MEE & de Wering Regio Alkmaar

 • We zijn een organisatie voor maatschappelijke dienstverlening en cliëntondersteuning met zowel professionele medewerkers als vrijwilligers. Wij bieden onze cliënten effectieve ondersteuning die hen helpt:

  • zelfredzaam te zijn
  • deel te kunnen nemen aan de samenleving
  • grip op hun leven (terug) te krijgen
  • hun wensen en ambities te realiseren 

  Mantelzorgers ondersteunen wij, zodat zij hun taken op een zo goed mogelijke manier kunnen doen, met extra ondersteuning waar nodig.

 • Onafhankelijke cliĆ«ntondersteuning WLZ

  Hertog Aalbrechtweg 18, 1823 DL, Alkmaar
  Telefoonnummer: 088-0075000

  Heeft u een Wlz-indicatie en heeft u vragen over de keuze voor een zorgaanbieder of zorgvorm? Of heeft u misschien al zorg bij een zorgaanbieder, maar wilt u die veranderen of bent u daar niet tevreden over? Dan kunt u rechtstreeks terecht bij een cliëntondersteuner van MEE & de Wering. Wij bieden Informatie en Advies, kunnen helpen bij het kiezen van een zorgaanbieder en het formuleren van uw zorgvraag, opstellen van een persoonlijk plan voor een PGB, u steunen bij geschillen.

  Onafhankelijke cliëntondersteuning WLZ door MEE & de Wering wordt aangeboden in: Alkmaar, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Maatschappelijk werk

  Hertog Aalbrechtweg 18, 1823 DL, Alkmaar
  Telefoonnummer: 088-0075000

  Begeleiding voornamelijk gericht op de naasten van degene met dementie. Verwerking van alles wat er gebeurt. Vinden van manieren om met de situatie om te gaan. Rouwbegeleiding zowel individueel als in lotgenotengroep.

  Maatschappelijk werk door MEE & de Wering wordt aangeboden in: Alkmaar, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Ouderenwerk

  Hertog Aalbrechtweg 18, 1823 DL, Alkmaar
  Telefoonnummer: 088-0075000

  De ouderenwerker heeft zowel oog voor de partner en kinderen van degene met dementie als voor de getroffene zelf. In samenwerking met andere betrokken instanties denkt de ouderenwerker mee over mogelijke praktische oplossingen. Ook is er, indien gewenst, oog voor de psychische en emotionele zaken die gepaard gaan met dementie. Het rouwproces waar degene met dementie en de naasten in terecht komen met emoties als verdriet, onmacht en angst, boosheid en onzekerheid.

  Ouderenwerk door MEE & de Wering wordt aangeboden in: Alkmaar, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • SJD

  Hertog Aalbrechtweg 18 1823 DL Alkmaar
  Telefoonnummer: 088-0075000

  De inzet van sociaal juridische dienstverlening heeft tot doel het beantwoorden van sociaal juridische vraagstukken door middel van informatie, advies en ondersteuning van inwoners. Kerntaak van sociaal juridische dienstverlening (vanuit de cliëntondersteuning) is het ondersteunen van kwetsbare inwoners bij hun rechtspositie onder meer bij voorzieningen die anders niet worden benut zoals huurtoeslag, bijstand, Wajong en bij kwijtscheldingen. Het voorkomen van klachten, bezwaar en beroep staat voorop. In situaties waarin het wel leidt tot een klacht, bezwaar of beroep wordt de inwoner professioneel ondersteund. In eerste instantie wordt geprobeerd om door middel van Mediation tot een oplossing te komen.

  SJD door MEE & de Wering wordt aangeboden in: Alkmaar, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard.

  Ga naar de website voor meer informatie