Over deze website

Het is belangrijk dat mensen die te maken krijgen met dementie, daar voldoende informatie over kunnen vinden. Het gaat daarbij zowel om inhoudelijke informatie over dementie, als om informatie over organisaties die ondersteuning en zorg kunnen bieden aan mensen met dementie én hun naasten. Dit is de reden dat het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord de website Wegwijzerdementie.nl heeft ontwikkeld.

De website geeft informatie over de zes verschillende fases van dementie en over het lokale aanbod in de 17 gemeenten die onder het werkgebied van het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord vallen. Omdat het lastig is om informatie actueel te houden, is ervoor gekozen om bij de inhoudelijke informatie zoveel mogelijk door te verwijzen naar informatie op al bestaande websites over dementie. We hebben dit wel gedaan op een manier waarop je zo min mogelijk hoeft te zoeken en zo snel mogelijk bij de informatie terecht komt waarnaar je op zoek bent. Bekijk in dit korte instructiefilmpje hoe de website werkt.

Welke informatie kun je vinden op Wegwijzerdementie.nl?

 • Inhoudelijke informatie over de verschillende fases van dementie
  Dementie is onder te verdelen in zes fases. Op deze website vind je per fase algemene informatie over de fase en worden de belangrijkste aspecten die bij de fase horen, beschreven. We verwijzen hierbij, met toestemming, heel vaak door naar Dementie.nl. Dit is een website van Alzheimer Nederland speciaal gemaakt voor mantelzorgers van mensen met dementie.
 • Informatie over hulp in je buurt in 17 gemeenten
  Natuurlijk is het fijn om te weten welke organisaties jou in je eigen buurt kunnen ondersteunen bij het omgaan met alle aspecten van dementie. Voor zowel degene die dementie heeft, als voor de mantelzorgers en naasten van die persoon. Je vindt dus per gemeente in Noord-Holland Noord een beschrijving van de diensten en activiteiten van alle organisaties die in die gemeente actief zijn zodat je kunt kijken welke organisaties je kunnen helpen.
 • Hulp in je buurt op de kaart
  Om de juiste organisatie die je wellicht kan helpen te vinden, hebben we alle organisaties op het landkaartje van Noord-Holland Noord gezet. We hebben daarbij ook nog twee zoekmogelijkheden bij het landkaartje gezet:
  • boven het kaartje staan vijf filters waarmee je heel gericht kunt zoeken op bijvoorbeeld fase van dementie, aanbod of gemeente
  • onder het kaartje staat een zoekvenster waarmee je op naam van een organisatie of locatie kunt zoeken

Welke gemeenten staan op Wegwijzerdementie.nl?

Vermelding op Wegwijzerdementie.nl

De 24 organisaties van het Netwerk Dementie NHN worden uitgebreid op deze website vermeld. Organisaties in Noord-Holland Noord die niet zijn aangesloten bij het netwerk, worden in principe alleen met één link op Wegwijzerdementie.nl en alleen in één fase dementie in de gemeente waar ze gevestigd zijn, vermeld.
Als organisaties een uitgebreidere vermelding wensen, dan is dat uiteraard mogelijk tegen een redelijke vergoeding van de kosten. Voor meer informatie kan hiervoor het onderstaande contactformulier worden ingevuld.

Fases dementie (klik voor informatie)

niet-pluis-gevoel-bij-dementie
diagnose-bij-dementie
thuiswonen-bij-dementie
wonen-in-een-zorginstelling
laatste-levensfase-bij-dementie
nazorg-na-overlijden-bij-dementie
boeken-en-films-bij-dementie

Hulp in je buurt (klik op een regio)

Kop van Noord-Holland

Hulp in je buurt op de kaart