• St. NIKO

 • Onze gekwalificeerde en betrokken zorgmedewerkers zijn 24 uur per dag beschikbaar, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. Als thuis blijven wonen niet meer lukt, vindt u een nieuw thuis in een van onze woonzorglocaties: De Nieuwpoort of De Palatijn. Alles wat we doen, gebeurt met persoonlijke aandacht en passie voor ons vak. Wij kennen graag uw verhaal en de mensen die belangrijk voor u zijn. U ziet bij ons daarom zoveel mogelijk dezelfde vertrouwde gezichten.

 • Thuiszorg

  Prins Alexanderstraat 25, 1814 XK Alkmaar
  Telefoonnummer: 072-5185000

  Daarnaast zorgen we ervoor dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Professionele zorg thuis door ons Wijkzorgteam in postcodegebied 1813 en 1814. Personenalarmering. Het bieden van een gezonde maaltijd in ons restaurant of via de maaltijdservice. Deelname aan gezellige activiteiten in De Nieuwpoort. Dit kan voordelig met een NIKO-WonenPlus-Pas of met een van de activiteitenstrippenkaarten. Het gebruik van de MAX-Mobiel, de duofiets of de rolstoelfiets. Een vrijwilliger brengt u waar u naartoe wilt. Wilt u alleen een stukje rijden? Dat kan ook, maar vraag het vervoermiddel tijdig aan. Want het kan zomaar zijn dat iemand anders ook op dezelfde dag en tijd ermee weg wil. 
  Als u (tijdelijke) hulp nodig heeft, kunt u ook bij ons terecht.

  Thuiszorg door St. NIKO wordt aangeboden in: Alkmaar.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • De Nieuwpoort

  Prins Alexanderstraat 25, 1814 XK Alkmaar
  Telefoonnummer: 072-5185000

  De afdeling Wonen met Structuur biedt zorg, welzijn en begeleiding aan zorgvragers met geheugenproblemen door ouderdom, beginnende dementie of psychische klachten. Zorgvrager gerichte teams leveren op de eerste etage van De Nieuwpoort zorg en ondersteuning aan 35 zorgvragers.Het draait om Rust, Regelmaat en Routine. De daginvulling is afgestemd op het ritme en de behoeften van de zorgvragers. Er zijn drie gangen en drie huiskamers.De sfeer is net als thuis. Er is een structuur van slapen, eten, zelfzorg en ontspanning. Gezamenlijkheid, kleinschaligheid, gezelligheid en een open huiskamersetting zijn kernwaarden.Het leveren van goede zorg en een zinvolle dagbesteding gaan hand in hand, om de zorgvragers in alle fases van het ouder worden een passende leefomgeving zonder onnodige vrijheidsbeperkingen te bieden.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • De Palatijn

  Dillenburgstraat 1, 1814 JV Alkmaar
  Telefoonnummer: 072-3033200

  In het veilige woonzorgcentrum De Palatijn wonen 48 zorgvragers met gevorderde dementie. De locatie is per 1 januari 2020 aangemerkt als accommodatie voor de Wet zorg en dwang. Stichting NIKO biedt mensgerichte zorg op vier etages. Op elke etage wonen 12 zorgvragers. De leefomgeving is volledig op de zorgvragers afgestemd. Iedere etage heeft zijn eigen identiteit (Bloemen, Molen, Koeien en Zee). Iedere zorgvrager heeft een ruim appartement met een eigen badkamer/toilet. De gezamenlijke, prikkelarme huiskamer en serre per etage ademen een huiselijke sfeer. De zorgvragers kunnen gebruikmaken van de totale woonzorglocatie, inclusief de prachtige binnentuin. Ze kunnen in het restaurant De Keizerskroon eten of verblijven met familie of wijkbewoners.

  Ga naar de website voor meer informatie