Stichting JonkersZorg

Vertrouwd en kleinschalig wonen in een West-Friese stolpboerderij. Voor mensen met intensieve begeleidings- en zorgbehoeften bij dementie. Tevens bieden wij zinvolle dagbesteding. Onze bewoners en deelnemers aan de dagbesteding behouden de regie over hun eigen leven. Wij creeren een sfeer waarin ze kunnen en durven aangeven wat hun voor en afkeuren zijn, onder het motto; Samen er (weer) iets moois van maken!

Aanbod ondersteuning

Woonlocatie

Dagbesteding

Mensen met dementie willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Maar wat gebeurt er als men behoefte krijgt aan steeds meer zorg- en begeleiding? Of ter ontlasting van de thuissituatie? In zo’n situatie bieden wij mensen graag onze zingevende dagbesteding aan in ons Paviljoen. We doen dingen die het leven zin geven en je bovenal een ‘goed’ gevoel bezorgen. Deelnemers kunnen, op basis van een CIZ-indicatie, voor meerdere dagdelen per week worden opgehaald en thuisgebracht. Het aanbod aan zingevende dagbesteding is divers en gebaseerd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Van creatieve, huishoudelijke, actieve en muzikale activiteiten tot spellen die het geheugen en de vaardigheden trainen, in het Paviljoen en daarbuiten.

Van de dagbesteding van Stichting JonkerZorg kan gebruik gemaakt worden door inwoners uit onze omgeving (Gemeente Hollands Kroon, Medemblik, Hoorn, Opmeer)

Ga naar de website voor meer informatie

Stichting JonkersZorg

Herenweg 105, 1718AD Hoogwoud
Telefoonnummer: 0226-358895

Bewoners die hun eigen keuzes maken, zijn gelukkiger. Dat is de gedachte achter ons ZorgThuis. Onze bewoners behouden de regie over het eigen leven. Wij creeren een sfeer waarin ze kunnen en durven aangeven wat hun voor en afkeuren zijn. Een sfeer die wordt gekenmerkt door huiselijkheid, gelijkwaardigheid, veiligheid (geborgenheid) en respect. Zoeken naar de persoonlijke wensen en mogelijkheden van bewoners en daar de zorg en begeleiding op afstemmen. In overleg met de familieleden. Dat alles met één doelstelling: Samen er (weer) iets moois van maken.

Ga naar de website voor meer informatie

Fases dementie (klik voor informatie)

niet-pluis-gevoel-bij-dementie
diagnose-bij-dementie
thuiswonen-bij-dementie
wonen-in-een-zorginstelling
laatste-levensfase-bij-dementie
nazorg-na-overlijden-bij-dementie
boeken-en-films-bij-dementie

Hulp in je buurt (klik op een regio)

Kop van Noord-Holland

Hulp in je buurt op de kaart