Stichting WarmThuis

Mensen met dementie die niet langer zelfstandig thuis kunnen wonen, leven bij Warm Thuis zo plezierig mogelijk. Er wordt deskundige- en gespecialiseerde- maar vooral menselijke zorg geboden waarbij het welzijn van de bewoners voorop staat. Naast de woonvoorzieningen zijn er ook voorzieningen als dagbesteding en logeerhuizen voor mensen met dementie die zelfstandig thuis wonen, en hun naasten.

Logeeropvang

Op beide locaties van WarmThuis bestaat voor mensen met dementie de mogelijkheid om te logeren voor een periode van maximaal drie weken. In bijzondere situaties is verlenging met nog eens drie weken mogelijk. Het logeren is bedoeld om de partner en/of mantelzorgers op adem te laten komen. WarmThuis zorgt met aandacht, zorgzaamheid en deskundige- en gespecialiseerde zorg voor de mensen die komen logeren.

  • Logeerhuis De Hulst: Noordschermerdijk 5, Oterleek
  • Logeerhuis Klein Suydermeer: De Omloop 9. Zuidermeer

Ga naar de website voor meer informatie

Dagbesteding

De dagsociëteit biedt diverse activiteiten, die er op gericht zijn de deelnemers een zinvolle en fijne dag te bezorgen. Het dagprogramma wordt afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Daarbij is heel veel mogelijk, zoals schilderen, muziek maken, verzorgen van de dieren, werken in de moestuin, wandelen in de omgeving, fietstochten, een goed gesprek of een excursie. Alles mag, niets hoeft en iedereen is vrij om te gaan en te staan op het prachtige ruime erf van WarmThuis. Voor andere gemeenten dan Alkmaar en Heerhugowaard, graag eerst even contact opnemen in verband met het vervoer.

  • Dagsociëteit De Hulst: Noordschermerdijk 5, Oterleek
  • Dagsociëteit Klein Suydermeer: De Omloop 9. Zuidermeer

Ga naar de website voor meer informatie

De Hulst

Noordschermerdijk 5, 1842 EL Oterleek
Telefoonnummer: 06-10833073

WarmThuis is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie. Wij bieden 24-uurs zorg, in een kleine landelijke setting. Er wonen 24 mensen bij ons. Onze visie is belangrijk en hierdoor bieden wij een herkenbare, veilige en betekenisvolle omgeving die houvast aan de zoekende mens met dementie biedt. De kernwaarden van WarmThuis zijn: nabijheid, vrijheid, eigen regie en herkenbaarheid. Ook hebben wij dieren op beide locaties zoals; kippen, schapen, koeien, konijn, geiten en parkieten.

Ga naar de website voor meer informatie

De Hulst jonge mensen met dementie

Noordschermerdijk 5, 1842 EL Oterleek
Telefoonnummer: 06-10833073

Op locatie De Hulst in Oterleek is een van de woningen bestemd voor jonge mensen met dementie (jonger dan 60 jaar bij de verhuizing naar WarmThuis). Het vaste team van de woning heeft veel ervaring  met de begeleiding van de bewoners en familie, in de specifieke omstandigheden waarin zij verkeren.

Ga naar de website voor meer informatie

Klein Suydermeer

De omloop 9 1652 CM Zuidermeer
Telefoonnummer: 06-10833073

WarmThuis is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie. Wij bieden 24-uur zorg, in een kleine landelijke setting. Er wonen 24 mensen bij ons. Onze visie is belangrijk en hierdoor bieden wij een herkenbare, veilige en betekenisvolle omgeving die houvast aan de zoekende mens met dementie biedt. De kernwaarden van WarmThuis zijn: nabijheid, vrijheid, eigen regie en herkenbaarheid. Ook hebben wij dieren op beide locaties zoals; kippen, schapen, koeien, konijn, geiten en parkieten. “

Ga naar de website voor meer informatie

Fases dementie (klik voor informatie)

niet-pluis-gevoel-bij-dementie
diagnose-bij-dementie
thuiswonen-bij-dementie
wonen-in-een-zorginstelling
laatste-levensfase-bij-dementie
nazorg-na-overlijden-bij-dementie
boeken-en-films-bij-dementie

Hulp in je buurt (klik op een regio)

Kop van Noord-Holland

Hulp in je buurt op de kaart