ViVa!Zorggroep

Wij zijn ViVa! Zorggroep. Wij staan voor u klaar op het moment dat u ons nodig hebt. Omdat uw situatie vraagt om medische aandacht, mantelzorgondersteuning, huishoudelijke hulp of tijdelijke opname. Het maakt het niet uit of u jong of oud bent, gezond of ziek, rijk of arm of dat u kort of lang in onze regio woont. Wij bieden u 7 x 24 uurs dienstverlening. Bij u thuis of in onze woon-zorgcomplexen. Onze hulp is er altijd op gericht u zoveel mogelijk te laten leven zoals u dat wilt.

Thuiszorg / wijkzorg

Parlevinkerstraat 23, 1951 AR Velsen-Noord
Telefoonnummer: 088-9958000

Thuiszorg is zorg bij u thuis. Dit kan hulp bij het huishouden, verzorging of verpleging zijn. Overdag en ’s nachts. Thuiszorg wordt verzorgd door kleine teams in uw wijk. Deze teams bieden hulp en begeleiding bij de dagelijkse zaken die u zelf niet meer kunt. Zoals hulp bij het opstaan, naar de toilet gaan of het aantrekken van steunkousen. Maar zij helpen u ook bij medische zaken, zoals het druppelen van ogen, geven van injecties, verschonen van verband of verwisselen van een katheter. Alle zorg en verpleging is mogelijk, ook als u net uit het ziekenhuis komt. Al deze diensten kunt u thuis krijgen. Zodat u zo lang mogelijk in uw eigen huis kunt blijven wonen.

Thuiszorg/wijkzorg wordt in de volgende gemeenten aangeboden: Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo

Ga naar de website voor meer informatie

Huishoudelijke hulp

Parlevinkerstraat 23, 1951 AR Velsen-Noord
Telefoonnummer: 088-9958000

ViVa! Zorggroep helpt u tijdelijk of blijvend bij het schoonhouden van uw woning. Als u vanwege uw leeftijd, of omdat u herstellende bent van een operatie of ziekte, hulp nodig heeft bij de huishoudelijke taken, kunt u een beroep doen op onze huishoudelijke hulp. Afwassen, bed opmaken, wassen, strijken stofzuigen. Terugkerende bezigheden die deel uitmaken van ieder huishouden. We zorgen ervoor dat u zoveel mogelijk uw eigen vertrouwde medewerkers ziet. Samen bepaalt u wat u zelf nog kunt en wilt doen en welke taken onze medewerker van u overneemt.

Thuiszorg/wijkzorg wordt in de volgende gemeenten aangeboden: Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo

Ga naar de website voor meer informatie

ViVa! Dagbeweging

Parlevinkerstraat 23, 1951 AR Velsen-Noord
Telefoonnummer: 088-9958288
Mail: dagbeweging@vivazorggroep.nl 

ViVa! Dagbeweging staat voor ontmoeten en verbinden. Dagbeweging bij ViVa! Zorggroep is een vernieuwde vorm van dagbesteding waarbij we ons focussen op de cliënt van nu en die van de toekomst. Tijdens onze dagen kiezen we voor verschillende vormen van beweging. Want bewegen laat het lichaam werken, geeft de hersenen lucht en zorgt voor creativiteit.       

We zijn er voor kwetsbare ouderen, mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) of revalidanten die nog thuis wonen. De wensen en behoeften van deelnemers staan voorop, er is een vrije keuze in het activiteitenaanbod en we werken nauw samen met de buurt.

Dagbeweging van Viva!Zorggroep vindt plaats op de volgende locatie: 

  • De Boogaert: De Boogaert 37, Castricum

Ga naar de website voor meer informatie

Casemanagement dementie

Parlevinkerstraat 23, 1951 AR Velsen-Noord
Telefoonnummer: 088-9958000

Soms is er specialistische zorg, hulp, apparatuur, vaardigheden of kennis nodig bij een ziekte of aandoening. Een casemanager dementie begeleidt mensen met dementie en hun mantelzorgers in de thuissituatie. Ook als er nog geen diagnose is gesteld, maar er een ‘niet pluis gevoel’ bestaat. Een ‘niet pluis gevoel’ ontstaat als u merkt dat u of iemand bij wie u betrokken bent, dingen vergeet of niet meer goed voor zichzelf kan zorgen. Aanmelding van een cliënt bij de casemanager kan worden gedaan door mantelzorgers of door het wijkteam van de thuiszorg. De casemanager neemt dan contact op met de huisarts van de aangemelde cliënt voor meer informatie en maakt daarna een afspraak voor een huisbezoek.

Casemanagement dementie wordt in de volgende gemeenten aangeboden: Uitgeest en Castricum

Ga naar de website voor meer informatie

Maaltijdenservice

Parlevinkerstraat 23, 1951 AR Velsen-Noord
Telefoonnummer: 088-9958822

Zou u het ook zo heerlijk vinden om niet te hoeven koken en toch te genieten van vers, gevarieerd en lekker eten? Probeer dan eens de gerechten Food Connect, die in samenwerking met ViVa! Zorggroep heerlijke, gevarieerde gerechten bij u thuisbezorgd. Onze koelverse gerechten kunt u dagelijks geheel zelf samenstellen, waarbij u eenvoudig het stukje vlees of vis, aardappelen, rijst of pasta en groenten kiest. Kies hierbij uit een ruim assortiment van Hollandse tot Wereldse gerechten. Heeft u een dieet? Wij houden er graag rekening mee! Voor de vriesverse gerechten hebben de koks van Food Connect de lekkerste gerechten alvast voor u samengesteld. U kunt deze gerechten langere tijd in de vriezer bewaren. Uw bestelde gerechten worden wekelijks op een vast tijdstip door een vaste bezorger bij u thuisbezorgd. U kunt de maaltijden bewaren in de koelkast of diepvries en verwarmen in de magnetron of oven.

Maaltijdenservice wordt in de volgende gemeenten aangeboden: Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo

Ga naar de website voor meer informatie

Behandeling

Parlevinkerstraat 23, 1951 AR Velsen-Noord
Telefoonnummer: 088-9958000

Gezond zijn en blijven. Soms heeft u daarvoor de juiste zorg en behandeling nodig. Bij ViVa! Zorggroep werken diverse behandelaars zoals fysiotherapeuten, logopedisten of ergotherapeuten die u behandelen, begeleiden of adviseren. Of u nu in uw eigen huis woont of verblijft in een woonzorgcentrum.

Ga naar de website voor meer informatie

Restaurants en ontmoetingsruimtes

Lekker en gezellig samen ‘uit’ eten met uw vader of moeder die bij ons woont. Dat is mogelijk in de woonzorgcentra en verpleeghuizen die over een restaurant beschikken. Ook bewoners uit de wijk zijn in deze locaties van harte welkom voor bijvoorbeeld de warme maaltijd. U kunt hier dagelijks, en in de meeste gevallen de hele dag, terecht. Wij adviseren u bij de locatie zelf te informeren naar de menukaart en de openingstijden. De kok houdt vanzelfsprekend rekening met dieetwensen en er zijn altijd vegetarische gerechten verkrijgbaar.

In elke locatie is een algemene ontmoetingsruimte ingericht voor een kop koffie, een stuk taart of een borrel. U bent daar altijd van harte welkom!

De volgende locaties van Viva! Zorggroep in deze regio hebben een restaurant: 

  • De Marke: Saenehof 1, Bergen
  • De Boogaert: De Boogaert 37, Castricum
  • De Santmark: De Santmark 1, Castricum
  • De Loet: De Loet 1, Heiloo
  • Overkerck: Stationsweg 92, Heiloo

Ga naar de website voor meer informatie

Personenalarmering

Parlevinkerstraat 23, 1951 AR Velsen-Noord
Telefoonnummer: 088-9958000

U woont graag zo lang mogelijk zelfstandig met de zekerheid dat u in noodsituaties hulp krijgt. Bij ViVa! Zorggroep heeft u de keuze uit pakket A, B en C.

  • A: Met een abonnement op personenalarmering huurt u particulier een alarmapparaat en maakt u gebruik van de professionele alarmopvolging van ViVa! Zorggroep. U kunt dan bij calamiteiten vanuit huis dag en nacht professionele hulp ingeroepen. Het gebruik van de sleutelkluis is verplicht.
  • B: Beschikt u over een alarmapparaat van bv. de zorgverzekeraar, dan kunt u voor het abonnement professionele alarmopvolging kiezen. Het alarmapparaat moet aan bepaalde voorwaarden voldoen vraag dit na bij de ViVa! Ledenservice. Het gebruik van de sleutelkluis is verplicht.
  • C: Heeft u zelf 3 eigen oproepbare contactpersonen die binnen 20 minuten bij u kunnen zijn als u alarmeert, dan kunt u kiezen voor het abonnement alarmapparaat. U huurt dan het alarmapparaat bij ViVa! Zorggroep.

Personenalarmering wordt in de volgende gemeenten aangeboden: Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo

Ga naar de website voor meer informatie

Zorg rondom overlijden

Parlevinkerstraat 23, 1951 AR Velsen-Noord
Telefoonnummer: 088-9958642

Zorg rondom overlijden is gericht op het zinvol en waardevol af kunnen ronden van het leven en het beperken van angst en pijn. Uw wensen en de wensen van uw naasten zijn hierbij leidend. Als u of uw naaste thuis wil sterven, kunt u ondersteuning krijg bij de verzorging. Als thuis sterven niet mogelijk is, zoeken we met u naar een alternatief. ViVa! Zorggroep heeft speciale plaatsen binnen een verpleeghuis, waar u 24 uur per dag verzorgd kunt worden.

Zorg rond overlijden wordt in de volgende gemeenten aangeboden: Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo

Ga naar de website voor meer informatie

De Boogaert

De Boogaert 37,  1901 GP  Castricum
Telefoonnummer: 088-9957550

De Boogaert is fraai gelegen, in een groene omgeving en aan een vijver. De Boogaert is goed te bereiken met het openbaar vervoer: er is een bushalte op 200 meter afstand en het dichtstbijzijnde NS-station is Castricum. De Pancratiuskerk bevindt zich vlakbij De Boogaert en het winkelcentrum ligt op loopafstand. De Boogaert is een modern, geheel nieuw centrum, dat van alle gemakken voorzien is en weer jaren een comfortabel huis vormt voor ouderen die verzorging of verpleging nodig hebben. In totaal biedt De Boogaert plaats aan 79 bewoners. De appartementen zijn verschillend, maar bestaan alle uit een woonkamer, slaapkamer, keuken en een badkamer. In De Boogaert is het restaurant de centrale ontmoetingsplek. Het restaurant is elke dag geopend. Vele activiteiten worden er georganiseerd zoals klaverjassen, meer bewegen voor ouderen, zingen, kienen en handwerken. In het Ontmoetingscentrum ontmoeten mensen met geheugenproblemen elkaar. Zij praten, drinken koffie, eten en doen leuke dingen.

Ga naar de website voor meer informatie

De Cameren

Lage Weide 3, 1906 XA  Limmen
Telefoonnummer: 088-9957650

De Cameren is landelijk gelegen in het dorp Limmen, waar u verzorging en verpleging kunt krijgen. Op 200 meter van de winkels in Limmen en op 500 meter van de hoofdingang ligt een bushalte. De dichtstbijzijnde NS-stations zijn Castricum en Heiloo. De Cameren is voorzien van alle moderne gemakken en faciliteiten. Het restaurant is een centrale ontmoetingsplek waar u de hele dag terecht kunt. U kunt aan uiteenlopende activiteiten meedoen. Verder is er onder andere een winkel, kapsalon, bibliotheek met leestafel, een computerhoek en een snoezelbadkamer aanwezig. De 55 appartementen zijn verdeeld over drie verdiepingen en bestaan uit een woonkamer, een slaapkamer, een keuken en een badkamer. Alle appartementen zijn geschikt voor bewoning door een of twee personen. Daarnaast is er een gesloten PG afdeling voor 17 bewoners.

Ga naar de website voor meer informatie

Geesterheem

Dokter Brugmanstraat 15, 1911 EN Uitgeest
Telefoonnummer: 088-9957800

Geesterheem ligt in het oude dorp van Uitgeest op ongeveer 400 meter van een aantal winkels. Op 250 meter is een bushalte. Het dichtstbijzijnde NS-station is Uitgeest. In Geesterheem is het aanbod van creatieve en sociaal culturele activiteiten groot. De 47 appartementen bestaan uit een woon/slaapkamer, een keukentje en een badkamer. Deze appartementen zijn zowel beschikbaar voor mensen met een indicatie als voor mensen die een appartement willen huren. Geesterheem heeft een belevingstuin, waarin elk seizoen haar eigen kleuren en geuren heeft. Bewoners en omwonenden kunnen hiervan gebruik maken. Rondom het woonzorgcentrum liggen seniorenwoningen. Bewoners van deze woningen en buurtbewoners kunnen zorg ontvangen van ViVa! Zorggroep. Ook kunnen zij deelnemen aan de creatieve en sociaal culturele activiteiten in Geesterheem en genieten van de maaltijden in het restaurant.

Ga naar de website voor meer informatie

De Loet

De Loet 1, 1851 CR Heiloo
Telefoonnummer: 088-9957725

Wooncomplex De Loet is één van de nieuwste vestigingen van ViVa! Zorggroep. Een prettige en veilige woonomgeving. Er zijn 100 appartementen waar mensen zelfstandig beschut kunnen wonen, in een omgeving waar zij gebruik kunnen maken van de zorg en dienstverlening die in het nieuwbouwcomplex worden aangeboden. Het restaurant, annex ontvangsthal is een centrale ontmoetingsplek. ’s Morgens en ’s middags kan hier koffie of thee gedronken worden. Daarnaast worden er regelmatig uiteenlopende activiteiten georganiseerd zoals handwerken, zitdansen, creatieve- en muziekactiviteiten, kienen en film kijken. In de winkel kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Verder is er een kapsalon en een pedicure. De 100 ruime appartementen bestaan uit twee of drie kamers en een aparte douche/wc. Deze appartementen zijn zowel beschikbaar voor mensen met een indicatie als voor mensen die een appartement willen huren.
De Amberhof (organisatie De Zorgcirkel) maakt deel uit van De Loet. Hier wonen mensen met dementie in kleine groepen in een huiselijke, herkenbare omgeving en staat individuele benadering voorop. In samenwerking met de familie tekenen wij een levensgeschiedenis op in het persoonlijke levensboek. Dit boek, met foto`s en eigen verhalen, vormt de leidraad voor een individueel dagprogramma.

Ga naar de website voor meer informatie

De Marke

Saenehof 1, 1862 JA Bergen
Telefoonnummer: 088-9958800

De Marke is fraai gelegen in een groene, parkachtige omgeving op loopafstand van de pittoreske dorpskern van Bergen. De dienstverlening van De Marke is gericht op wonen, welzijn, comfort en – indien nodig – zorg op maat. Daarbij sluiten ‘kleur’ en ‘cultuur’ van deze diensten aan op de aspecten die het dorp Bergen kenmerken en aantrekkingskracht geven. Kunst, cultuur, natuur en gastvrijheid zijn daarin centrale thema’s. We vatten dit samen onder de noemer ‘levenskunst’. De Marke is een lokaal een kleinschalig woon- en zorgcentrum dat plaats biedt aan maximaal 92 bewoners. In de Marke wordt geen verpleeghuiszorg geboden. Er zijn 1- en 2-persoonsappartementen en alle appartementen zijn voorzien van een kleine badkamer, een keukenblok, een gezamenlijk woon- en een slaapgedeelte. De 2-persoonsappartementen hebben een aparte slaapkamer.

Ga naar de website voor meer informatie

Bergen-Saenehof

Saenehof 1, 1862 JA Bergen
Telefoonnummer: 088-9958800

De aanleunwoningen “Saenehof” in Bergen liggen naast zorgcentrum De Marke. Het fraaie complex “Saenehof” met gezellige straatjes, binnenplein, loopbruggen en centrale lift telt 78 woningen. De benedenwoningen beschikken over de gehele breedte van de woning over een terras, terwijl de bovenwoningen een balkon hebben. Persoonlijke verzorging en lichte verpleging kan geboden worden vanuit De Marke. De Marke heeft een gezellige brasserie die is geopend van 8.00 uur tot 20.00 uur, op donderdag tot 21.00 uur. Het restaurant is geopend voor bewoners van De Marke, Saenehof en gasten. Het gezellige centrum van Bergen ligt op ongeveer 1 kilometer afstand. Voor een enkele boodschap kunt u ook terecht in het winkeltje van De Marke.

Ga naar de website voor meer informatie

Overkerck

Stationsweg 92, 1852 LN Heiloo
Telefoonnummer: 088-9957675

Overkerck is een van de nieuwste woonzorgcentra van ViVa! Zorggroep. Het woord ‘Overkerck’ betekent tegenover de Rooms-Katholieke kerk. De locatie ligt tussen het station en de Rooms-katholieke St. Willibrorduskerk. Het winkelcentrum van Heiloo is op loopafstand. De bushalte ligt op 10 meter afstand en het dichtstbijzijnde NS-station is Heiloo. In Overkerck wordt zowel verzorgingshuiszorg als verpleeghuiszorg gegeven. Er is geen aparte PG afdeling. Som en PG zit door elkaar heen. Overkerck is gericht op zelfstandig wonen voor ouderen met allerlei voorzieningen en diensten op maat. Alle 66 appartementen bestaan uit een woonkamer, een slaapkamer en een aparte douche en toilet. Er is een groot gezellig restaurant waar u en uw familie en vrienden kunnen eten. Ook biedt Overkerck een uitgebreid programma aan activiteiten zowel voor de bewoners van Overkerck als de bewoners in de wijk. Uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd zoals handwerken, zitdansen, creatieve activiteiten en muziekactiviteiten, kienen en film kijken.

Ga naar de website voor meer informatie

De Santmark

De Santmark 1, 1901 WZ Castricum
Telefoonnummer: 088-9957500

De Santmark is een gezellig woonzorgcentrum liggend in een groene omgeving, voorzien van wandelpaden, bankjes en een vijver met fontein. Op 500 meter afstand vindt u een winkelcentrum. Naast de hoofdingang is een bushalte en het dichtstbijzijnde NS-station is Castricum. De Santmark heeft plek voor 85 bewoners. De meeste appartementen bestaan uit een woonkamer, een slaapkamer, een keukentje en een badkamer. Er zijn ook éénkamer appartementen met eigen sanitair op de verpleeghuisafdeling. De appartementen zijn verspreid over vier etages. In De Santmark wordt zowel verpleeghuiszorg als verzorgingshuiszorg gegeven. Op de eerste en derde etage zijn huiskamers gevestigd voor de cliënten met een psychogeriatrische zorgvraag. In de Santmark is veel te doen, naast biljarten, handwerken, zitdansen, muziekactiviteiten en kienen worden er regelmatig uitstapjes en andere speciale activiteiten in de recreatieruimte georganiseerd. Er is een eigen therapieruimte, evenals een stilteruimte.

Ga naar de website voor meer informatie

Strammerzoom

Mozartlaan 1B, 1921 XC Akersloot
Telefoonnummer: 088-9957950

Strammerzoom is een klein woonzorgcentrum in het centrum van Akersloot. De locatie is in 2014, na grondige renovatie met beperkte nieuwbouw, opgeleverd. Strammerzoom heeft 32 moderne appartementen, een restaurant/recreatieruimte en twee huiskamers voor dagopvang. Deze appartementen zijn zowel beschikbaar voor mensen met een indicatie als voor mensen die een appartement willen huren. De lichte appartementen, allen op de begane grond gelegen, hebben een eigen keuken en badkamer. De appartementen zijn voorbereid op het leveren van zwaardere zorg. Het woonzorgcentrum is een frisse en eigentijdse locatie met een toegankelijk karakter.

Ga naar de website voor meer informatie

Fases dementie (klik voor informatie)

niet-pluis-gevoel-bij-dementie
diagnose-bij-dementie
thuiswonen-bij-dementie
wonen-in-een-zorginstelling
laatste-levensfase-bij-dementie
nazorg-na-overlijden-bij-dementie
boeken-en-films-bij-dementie

Hulp in je buurt (klik op een regio)

Kop van Noord-Holland

Hulp in je buurt op de kaart