• Vrijwaard

 • Vrijwaard is actief in de ouderenzorg in Den Helder met diverse woonzorglocaties en een cliëntgedreven visie. De zorg en dienstverlening van Vrijwaard wordt vanuit vier locaties door ruim 300 medewerkers en 100 vrijwilligers geleverd.

 • Dagbesteding

  Bernhardplein 76, 1781 HK Den Helder
  Telefoonnummer: 0223-680824

  Heeft u een vorm van dementie of een lichamelijke zorgvraag en woont u thuis? Vindt u het fijn om een vaste structuur in uw dag te hebben en leuke activiteiten te ondernemen? Dan kunt u doordeweeks terecht bij de dagbesteding van Vrijwaard in Den Helder. In een gezellige groep met professionele begeleiding kunt u anderen ontmoeten. U kunt ervaringen delen en een dagbesteding krijgen die bij u past. Uw mantelzorgers worden ontlast, terwijl u zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Bij de dagbestedingslocaties van Vrijwaard werkt een klein, vast team van activiteitenbegeleiders die behalve het bieden van een gezellige dag ook ondersteunen bij het omgaan met klachten als geheugenverlies. Verder zorgen zij samen met vrijwilligers voor activiteiten zoals koffiedrinken, de krant lezen, schilderen, knutselen of handwerken, bewegen op muziek, boodschappen doen, samen een maaltijd bereiden, samen eten of spelletjes doen. De locatie van dagbesteding bij Vrijwaard is:

  • De Soos in De Golfstroom: Walvisvaardersweg 28, Den Helder

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Thuiszorg

  Bernhardplein 76, 1781 HK Den Helder
  Telefoonnummer: 0223-680824

  Zelfstandig wonen waar u zelf kiest hoe u wilt leven, dat wilt u het liefst. Misschien heeft u wel behoefte aan zorg en verpleging. Zoals hulp bij het aankleden, wondzorg of bij gebruik van medicatie. Wij koesteren uw zelfstandigheid en bieden u daarom de gewenste zorg en ondersteuning in uw (aanleun)woning. Uw vraag staat centraal, onze hulp is op maat. Of het nu om tijdelijke of dagelijkse zorg gaat. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen vertrouwde omgeving wonen.

  Thuiszorg door Vrijwaard wordt aangeboden in: Den Helder.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Huishoudelijke ondersteuning

  Bernhardplein 76, 1781 HK Den Helder
  Telefoonnummer: 0223-680824

  Een schoon en opgeruimd huis: dat is toch wel een van de belangrijkste levensbehoeften. Wanneer het moeilijker wordt om uw huis schoon te houden, dan kunnen de medewerkers van HulpThuis Vrijwaard u hierin ondersteunen. Voor een korte of langere periode. Met vertrouwde gezichten en persoonlijke aandacht. HulpThuis Vrijwaard biedt huishoudelijke ondersteuning en is een zelfstandige organisatie binnen Stichting Vrijwaard. In Den Helder zijn we dé organisatie die u thuis kan ondersteunen in onder meer huishoudelijke zorg. Op het moment dat u daar behoefte aan heeft. Uiteraard maken wij met u goede afspraken. Wij dragen er aan bij dat u langer prettig in uw eigen, vertrouwde omgeving kan blijven wonen.

  Huishoudelijke ondersteuning door Vrijwaard wordt aangeboden in: Den Helder.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Dyckzicht

  Weststraat 5A, 1781 BW Den Helder
  Telefoonnummer: 0223-680824

  Wooncomplex Dyckzicht is een nieuw thuis voor bewoners met een vorm van dementie. De eerste bewoners namen hun intrek in 2017. Dyckzicht is een prachtig gelegen locatie voor kleinschalig wonen. Met uitzicht op de dijk, Willemsoord en de Westgracht.  Het ligt op loopafstand van het centrum van Den Helder en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. De drie verdiepingen van Dyckzicht hebben elk negen ruime appartementen en een gezamenlijke huiskamer. De sfeervolle huiskamers kijken uit over de mooie Westgracht. Daarnaast heeft elke verdieping een terras van ongeveer 50 m². De appartementen zijn ongeveer 50m² groot en bestaan uit een entree, woonkamer met keuken, een slaapkamer, badkamer en berging. Bij elk appartement hangt een herinneringskastje voor bijvoorbeeld foto's.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • 't Landhuis

  Scheldestraat 4F, 1784 XK Den Helder
  Telefoonnummer: 0223-680824

  't Landhuis is een prachtig gebouw van drie verdiepingen in Nieuw Den Helder. Deze kleinschalige woonvoorziening voor bewoners met een psychogeriatrische zorgvraag is in 2018 geopend. 't Landhuis wordt omgeven door het Kreekpark en ligt vlak bij bossen, strand en duinen. Voor de boodschappen is de winkelstraat Marsdiepstraat op loopafstand. 't Landhuis beschikt over 27 appartementen en drie gezamenlijke huiskamers. Als bewoner treft u daar anderen en kunt u allerlei activiteiten ondernemen. Zo wordt er gekookt, spelletjes gespeeld of uitstapjes gemaakt. De appartementen van ongeveer 50m² zijn heerlijk ruim en licht. Ze bestaan uit een entree, woonkamer/keuken, een slaapkamer, badkamer en berging. Daarnaast heeft elke verdieping ook haar eigen ruime terras of balkon van ongeveer 50 m²

  Ga naar de website voor meer informatie