Wilgaerden

Wij zetten alles op alles om mensen te ondersteunen in het zo comfortabel en plezierig mogelijk ouder worden. Waar mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving, maar als dat (tijdelijk) niet meer lukt in een nieuw thuis op één van onze locaties in de buurt.

Thuiszorg / wijkzorg

Hoofdkantoor: Verlengde Kerkweg 1, 1687 CC Wognum
Telefoonnummer: 0880-451060

Langer genieten van het leven en het liefst zo zelfstandig mogelijk, wie wil dat nou niet? Daarom kunt u op het wijkzorgteam van Wilgaerden rekenen. Met zorg en ondersteuning op maat, veilig en comfortabel in uw eigen huis. Met liefdevolle aandacht van onze medewerkers. Met zorg die prettig leven een stukje aangenamer maakt. De medewerkers van onze wijkteams staan 24 uur per dag voor u klaar met de professionele verzorging, verpleging of begeleiding die u nodig heeft. Gewoon, in uw eigen huis. Door heel West Friesland. Ook ’s nachts en in het weekend. Voor langere tijd, of kortdurend, bijvoorbeeld bij herstel van een operatie. Onze medewerkers luisteren naar u en komen zoveel mogelijk op afgesproken tijden bij u. Natuurlijk zijn zij er ook als u onverwacht dringend hulp nodig heeft, We werken met kleine teams, zodat u zoveel mogelijk een vertrouwd gezicht ziet.

Thuiszorg/wijkzorg van Wilgaerden wordt aangeboden in: Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland, Medemblik, Opmeer, Hoorn en Koggenland

Ga naar de website voor meer informatie

Huishoudelijke hulp

Wordt het huishouden doen voor u steeds moeilijker, door bijvoorbeeld lichamelijke ongemakken? Dan helpt het team van huishoudelijke medewerkers van Wilgaerden u graag. Met hun professionele ondersteuning krijgt u weer grip op uw huishouden. Samen kijken we wat u nodig heeft en maken we afspraken over de werkzaamheden. Van stof afnemen en de badkamer schoonmaken tot stofzuigen en dweilen. Uiteraard houdt de medewerker ook uw welzijn in de gaten. Heeft u ter zijner tijd meer of andere ondersteuning nodig, dan zoeken we samen met onze wijkverpleegkundige naar een oplossing. Voor huishoudelijke zorg heeft u een geldige indicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij uw gemeente (WMO). Zij gaan met u in gesprek om te kijken welke vorm van ondersteuning voor u gewenst is en wat uw naaste omgeving hierin nog voor u kan betekenen.

Huishoudelijke hulp van Wilgaerden wordt aangeboden in: Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland, Medemblik, Opmeer, Hoorn en Koggenland.

Ga naar de website voor meer informatie

Dagbesteding

Komen de muren soms op u af? En wilt u er even tussenuit? Ook als u zelfstandig woont kunt u op de dagbesteding van Wilgaerden rekenen. Met activiteiten naar ieders smaak, veilig en comfortabel onder onze professionele begeleiding. Activiteiten die prettig leven een stukje aangenamer maakt.
Onze dagbesteding biedt u een gevarieerde invulling van de dagen en de mogelijkheid om uw netwerk van vrienden en bekenden uit te bouwen. Daardoor heeft eventueel uw mantelzorger weer wat meer tijd voor zichzelf. Onze activiteitenbegeleider adviseert u bij kiezen van passende activiteiten. Daarbij gaan we uit van uw wensen en mogelijkheden. Voorbeelden van activiteiten zijn: krant lezen, gezelschapsspelletjes, wandelen, winkelen, uitstapjes, geheugentraining, beweging, creatieve activiteiten of zingen. Bij het aanbod aan activiteiten werken we nauw samen met andere aanbieders en welzijnsorganisaties. Op de volgende locaties van Wilgaerden wordt Dagbesteding aangeboden: 

 • Avondlicht: Geldelozeweg 66, Hoorn
 • Westerhaven: Achterom 1, Hoorn 
 • Horstenburgh: Dorpsstraat 104, Obdam
 • Westerhof: Westerstraat 175, Enkhuizen
 • De Bosman: Sint Lucasstraat 9, Venhuizen
 • Het Noorderlandhuis: Raadhuisplein 92, Hoogkarspel

Ga naar de website voor meer informatie.

Tijdelijk verblijf (logeerzorg)

Er kan een moment komen dat u, om bepaalde redenen, tijdelijk niet thuis kunt wonen. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Of om tijdelijk uw mantelzorger te ontlasten. U kunt dan op Wilgaerden rekenen. Met zorg en ondersteuning op maat, veilig en comfortabel in één van onze woonzorgcentra. Met zorg die u weer op de been brengt.
We hebben diverse manieren van tijdelijk verblijf:

Eerstelijns Verblijf (ELV). Dit is mogelijk als u om medische redenen tijdelijk niet thuis kunt wonen, bijvoorbeeld na ontslag uit het ziekenhuis. Uw huisarts of ziekenhuis bepaalt of u hiervoor in aanmerking komt.
Respijtzorg: In dit geval nemen wij even de zorg van uw mantelzorger over. Bijvoorbeeld als die op vakantie gaat, of als de belasting te zwaar is. U kunt dit aanvragen via de gemeente.
Logeren: Wilt u tijdelijk bij één van onze woonzorgcentra verblijven en heeft u geen recht op Wmo of ELV, dan kunt u particulier (door u zelf gefinancierd) bij ons verblijven.

Tijdelijk verblijf (logeerzorg) wordt op drie locaties van Wilgaerden angeboden: 

 • Avondlicht: Geldelozeweg 66, Hoorn
 • Het Noorderlandhuis: Raadhuisplein 92, Hoogkarspel
 • De Horstenburgh: Dorpsstraat 104, Obdam

Ga naar de website voor meer informatie

Thuisbegeleiding

Hoofdkantoor: Verlengde Kerkweg 1, 1687 CC Wognum
Telefoonnummer: 088-0451060

diagnose fase

Een partner met dementie, angst om alleen naar buiten te gaan, moeite hebben met het huishouden, er kan van alles zijn. Soms zit het gewoon even niet mee en heeft u het moeilijk, waardoor u geen oplossing meer ziet. Dan is het fijn dat u steun krijgt uit uw omgeving. Maar soms is die hulp niet voldoende of niet mogelijk. Dan biedt Wilgaerden Thuisbegeleiding. Hiermee krijgt u persoonlijke begeleiding en praktische ondersteuning om de situatie thuis weer op de rails te krijgen. Om er voor te zorgen dat u zelf de regie kunt voeren over uw leven zodat opname in een woonzorgcentra kan worden voorkomen , kan Wilgaerden thuisbegeleiding inzetten. Bijvoorbeeld met u meegaan naar het ziekenhuis, samen de post openen en doornemen, samen boodschappen doen, eten koken, enz. Samen met u werken onze medewerkers op een praktische en doelgerichte manier aan het oplossen van uw vragen en het verbeteren of stabiliseren van uw situatie. Zij zijn opgeleid voor deze vorm van begeleiding. Zij nemen het niet van u over, maar helpen u om weer grip te krijgen op uw leven.

Thuisbegeleiding van Wilgaerden wordt aangeboden in: Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland, Medemblik, Opmeer, Hoorn en Koggenland

Ga naar de website voor meer informatie

Eten in onze restaurants

Kost het u moeite om dagelijks een gezond en lekkere warme maaltijd te bereiden? Of heeft u er geen zin in of mogelijkheden meer voor? In onze restaurants kunt u op lekker eten rekenen. Met dagelijks verse ingrediënten en een keuzemenu is er voor ieders smaak een gezonde hap. Onze restaurants zijn er niet alleen voor de bewoners en andere cliënten. Ook familieleden, vrienden én mensen uit de omgeving zijn van harte welkom. Er kan dagelijks worden genoten van koffie of thee met wat lekkers, een voedzame en gezonde lunch en/of diner (afhankelijk van de locatie). Iedereen wordt in het restaurant bediend. We hebben aandacht voor de gasten.
Regelmatig worden er thema-avonden en andere activiteiten gehouden. In het restaurant kunt u ook altijd uw verjaardag, jubileum of ander feestje vieren. In de restaurants werken we zoveel als mogelijk met lokale leveranciers. Wilt u gebruik maken van onze restaurants, dan kunt u met de locatie zelf contact opnemen; kijk hiervoor op onze website. 
Op de volgende negen locaties van Wilgaerden is een restaurant aanwezig: 

 • Avondlicht: Geldelozeweg 66, Hoorn
 • Westerhaven: Achterom 1, Hoorn 
 • Perelaar: Sint Martinusstraat 13, Zwaag
 • Westerhof: Westerstraat 175, Enkhuizen
 • De Bosman: Sint Lucasstraat 9, Venhuizen
 • Het Noorderlandhuis: Raadhuisplein 92, Hoogkarspel
 • Horstenburgh: Dorpsstraat 104, Obdam
 • Rustenburcht: Bavohof 1, Ursem

Ga naar de website voor meer informatie

Stervensbegeleiding

laatste levensfase

De meeste mensen willen graag in een vertrouwde en veilige omgeving afscheid nemen van het leven. Dit kan voor u en uw naaste een zware en emotinele periode zijn. Bij stervensbegeleiding werken familie, verzorgende en andere zorginstellingen met elkaar samen om de laatste fase van iemands leven zo aangenaam mogelijk te laten zijn. Wij kunnen thuis meer zorg en ondersteuning geven mocht dat nodig zijn. Wij hebben een team van verpleegkundigen, verzorgenden, vrijwilligers en een raads-en vertrouwenspersoon die met liefde en verstand van zaken 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaarstaan. Ze kunnen u en uw naasten ondersteunen bij het waken, u gezelschap houden, emotionele steun bieden en praktische zaken regelen zoals een hoog/laag bed.

Stervensbegeleiding van Wilgaerden wordt aangeboden in: Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland, Medemblik, Opmeer, Hoorn en Koggenland.

Ga naar de website voor meer informatie

Avondlicht

Geldelozeweg 66, 1625 NX Hoorn
Telefoonnummer: 0229-231344

Avondlicht is een groot modern woonzorgcentrum in een parkachtige omgeving op minder dan een kilometer afstand van het overdekte winkelcentrum “de Heusmolen”. U bent 2 kilometer verwijderd van de prachtige oude binnenstad van Hoorn. Wij bieden zorg en ondersteuning aan ongeveer 330 cliënten.
In Avondlicht bieden we 3 typen zorg: zorg met behandeling, zorg zonder behandeling en beschermd zelfstandig wonen met wijkzorg.
Naast het woonzorgcentrum liggen de aanleunwoningen Westerpoort, Oosterpoort, Zuiderpoort en het appartementencomplex Noorderpoort. In de aanleunwonigen kunt u zorg krijgen van ons wijkzorgteam. De aanleunwoningen en Noorderpoort worden verhuurd door woningcorporatie Intermaris. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruik maken van de voorzieningen in Avondlicht.

Ga naar de website voor meer informatie

De Bosman

Sint Lucasstraat 9, 1606 BP Venhuizen
Telefoonnummer: 0228-541607

De Bosman ligt midden in een woonwijk in Venhuizen, landelijk gelegen en vlakbij het IJsselmeer. Op loopafstand vindt u winkels en een postkantoor. We bieden zorg en ondersteuning aan ongeveer 130 cliënten.
In de Bosman bieden we 2 typen zorg: Wonen, zorg en ondersteuning en beschermd zelfstandig wonen met wijkzorg. In de Bosman is een recreatiezaal, restaurant, kapsalon, een bibliotheek met wijkfunctie, een schoonheidsspecialiste en dagbesteding. Iedere woongroep heeft zijn eigen huiskamer waar door de kleinschaligheid het effect van een eigen huiskamer nageleefd wordt.
De dagbesteding biedt de bewoners een gevarieerde daginvulling en de mogelijkheid om hun netwerk van vrienden en bekenden uit te bouwen. De Bosman heeft ook een aantal 2 persoonskamers waardoor het mogelijk is dat partners bij elkaar kunnen blijven wonen. De aanleunwoningen en de Bosmanstaete worden verhuurd door woningcorporatie het Grootslag. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruik maken van de voorzieningen bij de Bosman. Wonen bij de Bosman is wonen zoals thuis. Huisdieren zijn bij ons dan ook van harte welkom. Het woonzorgcentrum ligt midden in Venhuizen en is het beste per auto te bereiken,

Ga naar de website voor meer informatie

Brinkpark

Sint Josephpark 1, 1695 AM Blokker
Telefoonnummer: 088-0451720

wonen in een zorginstelling

De veiligheid van wonen in een complex, met een aantal voorzieningen in de buurt en zorg op afspraak. In Brinkpark is dit mogelijk. De appartementen worden verhuurd door Woonzorg Nederland. U houdt dus zelf de regie op wonen. Voor zorg kunt u een beroep doen op ons wijkzorgteam.
In Brinkpark is een ontmoetingscentrum waar ook inwoners van Blokker welkom zijn. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruikmaken van de voorzieningen. Brinkpark ligt in het centrum van Blokker op korte afstand van een klein winkelcentrum.

Ga naar de website voor meer informatie

Horstenburgh

Dorpsstraat 104, 1713 HL Obdam
Telefoonnummer: 0226-451542

Woonzorgcentrum de Horstenburgh en het appartementencomplex Agatha liggen in het centrum van Obdam. In de Horstenburgh bieden we 2 typen zorg: wonen, zorg en ondersteuning en beschermd zelfstandig wonen met wijkzorg
In de Horstenburgh is een restaurant,  kapsalon, pedicure, fysiotherapie, post- en bankfaciliteiten en een gebedsruimte/kapel. In de Molenkamer of Dorpskamer zijn mogelijkheden om uw verjaardag te vieren.
De dagbesteding biedt de bewoners een gevarieerde daginvulling en de mogelijkheid om hun netwerk van vrienden en bekenden uit te bouwen. De Horstenburgh heeft ook een aantal 2 persoonskamers waardoor het mogelijk is dat partners bij elkaar kunnen blijven wonen.  De aanleunwoningen worden verhuurd door  woningcorporatie de Woonschakel. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruik maken van de voorzieningen bij de Horstenburgh. Wonen bij de Horstenburgh is wonen zoals thuis. Huisdieren zijn bij ons dan ook van harte welkom. Het woonzorgcentrum  ligt midden in Obdam en is het beste per auto en openbaar vervoer (trein) te bereiken.

Ga naar de website voor meer informatie

De Rustenburcht

Bavohof 1, 1645 VP Ursem
Telefoonnummer: 072-5021400

De Rustenburcht ligt in het hart van Ursem en maakt actief deel uit van de kleine dorpsgemeenschap. Wij bieden zorg en ondersteuning aan ongeveer 80 cliënten. Wij bieden 2 typen zorg: wonen, zorg en ondersteuning en beschermd zelfstandig wonen met wijkzorg.
In de Rustenbucht is een recreatieruimte, een restaurant en een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen. De kapper en pedicure komen langs op afspraak. In het restaurant kunt u ook uw verjaardag of jubileum vieren. De receptie is aanwezig op werkdagen.
De dagbesteding biedt de bewoners een gevarieerde daginvulling en de mogelijkheid om hun netwerk van vrienden en bekenden uit te bouwen. De Rustenburcht heeft ook een aantal 2 persoonskamers. Naast het woonzorgcentrum liggen de aanleunwoningen. Deze woningen worden verhuurd door  woningcorporatie de Woonschakel. De bewoners van deze woningen kunnen tegen een geringe vergoeding gebruik maken van de voorzieningen bij de Rustenburcht. Wonen bij de Rustenburcht is wonen zoals thuis. Huisdieren zijn bij ons dan ook van harte welkom. Het woonzorgcentrum ligt in het centrum van Ursem en is het beste per auto te bereiken.

Ga naar de website voor meer informatie

De Wilgenhof

De Wilskracht 26, 1693 DR Wervershoof
Telefoonnummer: 0228-310700

De Wilgenhof ligt in het centrum van Wervershoof, nabij het IJsselmeer en op een kleine 800 meter van het winkelcentrum. Het is een kleinschalig woonproject voor ouderen met dementie waarbij familieparticipatie een belangrijke rol speelt. Wij bieden zorg en ondersteuning aan iets meer dan 50 cliënten. Zowel in de thuissituatie als aan mensen die bij ons wonen.
Wij bieden 2 typen zorg: zorg met behandeling en beschermd zelfstandig wonen.  Het woonproject bestaat uit 24 wooneenheden. Ze wonen zo ‘gewoon’ mogelijk in kleine groepjes van 8 personen. Samen beschikken ze over een gemeenschappelijke huiskamer en keuken. Op de bovenste verdieping en naast het woonzorgcentrum liggen aanleunwoningen en appartementen. De woningen worden verhuurd door woningcorporatie het Grootslag. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruikmaken van de voorzieningen bij de Wilgenhof. Partnerappartementen: de 12 huurappartementen op de bovenste verdieping zijn bestemd voor ouderen met een zorgindicatie of voor partners van ouderen die gebruik maken van één van de 3 woonprojecten voor ouderen met dementie. Zo kan een echtpaar toch dicht bij elkaar blijven.

Ga naar de website voor meer informatie

Herfstzon

Romeinstraat 4, 1601 AZ Enkhuizen
Telefoonnummer: 088-0451870

wonen in een zorginstelling

De veiligheid van wonen in een complex, met een aantal voorzieningen in de buurt en zorg op afspraak. In de Herfstzon is dit mogelijk. De appartementen in de Herfstzon worden verhuurd door Woonzorg Nederland. Voor zorg kunt u een beroep doen op ons wijkzorgteam. Zij kunnen u ondersteunen met deskundige verpleging, persoonlijke verzorging, begeleiding, huishoudelijke zorg en zorgalarmering. Samen met u en uw eventuele familie of mantelzorger kijken we hoe we u het beste kunnen ondersteunen.
In Herfstzon is een ontmoetingscentrum waar ook inwoners van Enkhuizen welkom zijn. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruik maken van de voorzieningen. Binnen een straal van 500 meter vindt u het pittoreske centrum van Enkhuizen met diverse winkels, de wekelijkse markt, bibliotheek, bank, postkantoor en horeca.

Ga naar de website voor meer informatie

Het Noorderlandhuis

Raadhuisplein 92, 1616 AX Hoogkarspel
Telefoonnummer: 0228-530250

Het Noorderlandhuis ligt in het centrum van Hoogkarspel. Aansluitend aan het woonzorgcentrum vindt u aanleunwoningen en daarnaast de ruime appartementen in ‘Om de Noord’. Wij bieden zorg en ondersteuning aan ongeveer 137 cliënten. Zowel in de thuissituatie als aan mensen die bij ons wonen. In het Noorderlandhuis bieden we 2 typen zorg: Zorg en ondersteuning en beschermd zelfstandig wonen
In het Noorderlandhuis is een restaurant, bibliotheek en kapsalon. Het gebouw beschikt over 2 liften. De dagbesteding biedt de bewoners een gevarieerde daginvulling en de mogelijkheid om hun netwerk van vrienden en bekenden uit te bouwen. 
Naast het woonzorgcentrum liggen de aanleunwoningen. In deze woningen kunt u zorg krijgen van ons wijkzorgteam. De woningen worden verhuurd door  woningcorporatie het Grootslag. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruik maken van de voorzieningen bij het Noorderlandhuis. Wonen in het Noorderlandhuis is wonen zoals thuis. Huisdieren zijn bij ons dan ook van harte welkom. Het woonzorgcentrum ligt in het hart van Hoogkarspel en is het beste per auto of openbaar vervoer (trein) te bereiken. Aangrenzend aan het woonzorgcentrum is een winkelcentrum met een postkantoor en winkel voor de dagelijkse boodschappen. 

Ga naar de website voor meer informatie

Hollandse Cirkel

Hollandse Cirkel, 1689 XE Zwaag
Telefoonnummer: 0229-240604

wonen in een zorginstelling

De veiligheid van wonen in een complex, met een aantal openbare voorzieningen in de buurt en  zorg op afspraak. In de Hollandse Cirkel is dit mogelijk. De appartementen in de Hollandse Cirkel worden verhuurd door wooncorporatie het Grootslag. Voor zorg kunt u een beroep doen op ons wijkzorgteam. Zij kunnen u ondersteunen met deskundige verpleging, persoonlijke  verzorging, begeleiding, huishoudelijke zorg en zorgalarmering. We denken graag met u mee over de zorg die het beste bij u past. Samen met u en uw eventuele familie of mantelzorger kijken we hoe we u het beste kunnen ondersteunen. In de nieuwbouwwijk Bangert en Oosterpolder zijn deze 56 zorgappartementen gerealiseerd boven een nieuwe Deen-Supermarkt en 7 winkels aan de Hollandse Cirkel (tussen Strip en de Kreek).

Ga naar de website voor meer informatie

Kersenboogerd

Betsy Perk 17, 1628 PE Hoorn
Telefoonnummer: 088-041700

wonen in een zorginstelling

De veiligheid van wonen in een complex, met een aantal voorzieningen in de buurt en zorg op afspraak. In de Kersenboorgerd is dit mogelijk. De appartementen in de Kersenboogerd worden verhuurd door wooncorporatie Intermaris. U houdt dus zelf de regie op wonen. Voor zorg kunt u een beroep doen op ons wijkzorgteam. Zij kunnen u ondersteunen met deskundige verpleging, persoonlijke verzorging, begeleiding, huishoudelijke zorg en zorgalarmering.  We denken graag met u mee over de zorg die het beste bij u past. Samen met u en uw eventuele familie of mantelzorger kijken we hoe we u het beste kunnen ondersteunen.
Locatie De Kersenboogerd ligt in het centrum van de wijk Kersenboorgerd in Hoorn. Direct naast het winkelcentrum en de trein.

Ga naar de website voor meer informatie

Perelaar

Sint Martinusstraat 13, 1689 GN Zwaag
Telefoonnummer: 088-0451710

wonen in een zorginstelling

De veiligheid van wonen in een complex, met een aantal voorzieningen in de buurt en zorg op afspraak. In de Perelaar is dit mogelijk. De appartementen in de Perelaar worden verhuurd door wooncorporatie Intermaris. U houdt dus zelf de regie op wonen. Voor zorg kunt u een beroep doen op ons wijkzorgteam. Zij kunnen u ondersteunen met deskundige verpleging, persoonlijke verzorging, begeleiding, huishoudelijke zorg en zorgalarmering. We denken graag met u mee over de zorg die het beste bij u past. Samen met u en uw eventuele familie of mantelzorger kijken we hoe we u het beste kunnen ondersteunen. In de Perelaar is een restaurant waar ook inwoners van Zwaag welkom zijn. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruik maken van de voorzieningen.
De Perelaar ligt in het centrum van Zwaag. Op 200 meter afstand van een supermarkt en warme bakker.

Ga naar de website voor meer informatie

Rozenstaete

Kantbeugel 19 1648 HR De Goorn
Telefoonnummer: 088-0451780

wonen in een zorginstelling

De veiligheid van wonen in een complex, met een aantal voorzieningen in de buurt en zorg op afspraak. In de Rozenstaete is dit mogelijk. Het complex bestaat uit 68 woningen, waarvan 36 huur en 32 koop appartementen. De appartementen in de Rozenstaete worden verhuurd door van der Borden. U houdt dus zelf de regie op wonen. Voor zorg kunt u een beroep doen op ons wijkzorgteam. Zij kunnen u ondersteunen met deskundige verpleging, persoonlijke verzorging, begeleiding, huishoudelijke zorg en zorgalarmering. We denken graag met u mee over de zorg die het beste bij u past. Samen met u en uw eventuele familie of mantelzorger kijken we hoe we u het beste kunnen ondersteunen. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruik maken van de voorzieningen van het complex. De Locatie ligt op 500 meter van winkelcentrum Vijverhof en op 400 meter van de bilbliotheek (De Goorn). U kunt er goed wonen met veel georganiseerde activiteiten voor de bewoners. Zoals bridge, gym, fitness, koffiemomenten, biljarten en koersbal. Op regelmatige basis wordt er gezamelijk gegeten in de grote zaal.

Ga naar de website voor meer informatie

Sint Nicolaas

Doelenstraat 2, 1601 GL Enkhuizen
Telefoonnummer: 0228-320376

Sint Nicolaas is een woonzorgcentrum voor ouderen met dementie en/of lichamelijke problemen en ligt in het hart van Enkhuizen. U woont bij Sint Nicolaas zoveel mogelijk zoals thuis en u bepaalt zelf wat u gedurende de dag doet. We bieden zorg en ondersteuning aan ongeveer 40 cliënten.
In het Sint Nicolaas wordt er kleinschalig gewoond en er wordt gegeten op de huiskamers. De dagbesteding biedt de bewoners een gevarieerde daginvulling. Sint Nicolaas heeft ook een aantal 2 persoonsappartementen waardoor het mogelijk is dat partners bij elkaar kunnen blijven wonen. De locatie ligt op 300 meter afstand van de gezellige Westerstraat met veel winkels en het postkantoor. De Westerstraat is van oudsher de belangrijkste straat in Enkhuizen.

Ga naar de website voor meer informatie

Vijverstate

Kolblei 200, 1633 DX Avenhorn
Telefoonnummer: 088-0451780

wonen in een zorginstelling

De veiligheid van wonen in een complex, met een aantal voorzieningen in de buurt en zorg op afspraak. In Vijverstate is dit mogelijk. De appartementen in Vijverstate worden verhuurd door makelaardij van der Borden. Er is een aantal koopappartementen.
Voor zorg kunt u een beroep doen op ons wijkzorgteam. Zij kunnen u ondersteunen met deskundige verpleging, persoonlijke verzorging, begeleiding, huishoudelijke zorg en zorgalarmering. We denken graag met u mee over de zorg die het beste bij u past. Samen met u en uw eventuele familie of mantelzorger kijken we hoe we u het beste kunnen ondersteunen. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruik maken van de voorzieningen van het complex.
De appartementen liggen op 150 meter van winkelcentrum Vijverhof en op ongeveer 800 meter van de bibliotheek (De Goorn).

Ga naar de website voor meer informatie

Weidehof

Weidehof 1 1715 AH Spanbroek
Telefoonnummer: 0226-351944

wonen in een zorginstelling

Kleinschalig 24-uurs wonen in combinatie met zelfstandige woonappartementen. Wij bieden Zorg met behandeling. Het woonproject bestaat uit 36 wooneenheden. Ze wonen zo ‘gewoon’ mogelijk in vier groepen. Samen beschikken ze over een gemeenschappelijke huiskamer en keuken. Op de eerste en tweede verdieping komen 26 zelfstandige zorgappartementen. Deze woningen bestaan uit een woonkamer, slaapkamer, apart toilet, badkamer, werkkamer en keuken. In deze woningen kunt u zorg krijgen van ons wijkzorgteam, dat ook aan zelfstandig wonenden buiten het woonzorgcomplex thuiszorg levert. De woningen worden verhuurd door woningcorporatie de Woonschakel. U houdt dus zelf de regie op wonen. In de multifunctionele ruimte kunnen allerlei zaken worden georganiseerd voor cliënten van de zelfstandige appartementen en voor ouderen uit de omgeving.

Ga naar de website voor meer informatie

Westerhaven

Achterom 1, 1621 KP Hoorn
Telefoonnummer: 0229-282780

wonen in een zorginstelling

Westerhaven ligt in het oude centrum van Hoorn. Dichtbij de haven en direct aan de Hoornse Hop. Schouwburg ‘Het Park’ en het bruisende centrum liggen nagenoeg om de hoek. In het centrum zijn veel gezellige winkeltjes en drink-en eettentjes. Op zaterdag is het centrum extra gezellig, omdat dan de marktkooplieden hun waren uitstallen.
We bieden zorg en ondersteuning aan ongeveer 230 cliënten. In Westerhaven bieden we 2 typen zorg: zorg en ondersteuning en beschermd zelfstandig wonen. Naast het woonzorgcentrum liggen de aanleunwoningen. In de aanleunwoningen kunt u zorg krijgen van het wijkzorgteam. Deze woningen worden verhuurd door woningcoöperatie Intermaris. U houdt dus zelf de regie op wonen. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruik maken van de voorzieningen bij Westerhaven.
Wonen in Westerhaven is wonen zoals thuis. We willen dan ook zoveel mogelijk dat mensen bij elkaar kunnen blijven wonen. Westerhaven heeft één- en twee persoons appartementen.

Ga naar de website voor meer informatie

Westerhof

Westerstraat 175, 1601 AG Enkhuizen
Telefoonnummer: 0228-312353

In het midden van het historische centrum van Enkhuizen vindt u woonzorgcentrum Westerhof. Op loopafstand zijn allerlei voorzingen zoals winkels, terrasjes en musea. Ook kunt u in de prachtige omgeving heerlijk wandelen en fietsen. We bieden zorgen en ondersteuning aan ongeveer 40 cliënten.
In Westerhof bieden we 2 typen zorg: zorg en ondersteuning en beschermd zelfstandig wonen. Naast het woonzorgcentrum liggen de aanleunwoningen. In de aanleunwoningen kunt u zorg krijgen van ons wijkzorgteam. Deze woningen worden verhuurd door Woonzorg Nederland. U houdt dus zelf de regie op wonen. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruik maken van de voorzieningen bij Westerhof.
Westerhof beschikt over één- en twee persoons appartementen. Rond het huis is voldoende parkeergelegenheid en ook het treinstation is op loopafstand.

Ga naar de website voor meer informatie

Zandhove

Spanbroekerweg 168, 1715 GV Spanbroek
Telefoonnummer: 0226-351944

Zandhove ligt aan de rand van Spanbroek in een fraai landelijke omgeving. Bewoners kunnen een wandeling maken en een rondje om het gebouw heen lopen, waar zij kunnen genieten van de rust en de natuur.
De veiligheid van wonen in een complex, met een aantal voorzieningen in de buurt en zorg op afspraak. In dit zelfstandige wooncomplex kunt u zorg krijgen van ons wijkzorgteam. Deze woningen worden verhuurd door Van der Borden. U houdt dus zelf de regie op wonen.
U vindt winkels, bibliotheek, gemeentehuis en overige voorzieningen in het centrum van Spanbroek en Opmeer. 

Ga naar de website voor meer informatie

Fases dementie (klik voor informatie)

niet-pluis-gevoel-bij-dementie
diagnose-bij-dementie
thuiswonen-bij-dementie
wonen-in-een-zorginstelling
laatste-levensfase-bij-dementie
nazorg-na-overlijden-bij-dementie
boeken-en-films-bij-dementie

Hulp in je buurt (klik op een regio)

Kop van Noord-Holland

Hulp in je buurt op de kaart