• Woonzorggroep Samen

 • Woonzorggroep Samen is dé partner bij het ouder worden in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. U kunt bij ons terecht voor thuiszorg, langdurige zorg, revalidatie & behandeling, welzijnsdiensten en dagactiviteiten. Met negen thuiszorgteams, tien woonzorglocaties en een gespecialiseerd revalidatiecentrum, is er altijd een locatie van Samen dichtbij.

 • Hulp bij het huishouden

  Hoofdkantoor: Jacob Ruysdaellaan 30, 1741 KW Schagen
  Telefoonnummer: 088-6194100

  Als u een dagje ouder wordt, of als u herstellende bent van een operatie kunnen sommige huishoudelijke taken u zwaar vallen. Denk aan stofzuigen, ramen lappen of de badkamer schoonmaken. Onze medewerkers staan klaar om u hierin te ondersteunen. Thuiszorg Samen helpt u bij het schoonhouden van uw woning, het opmaken van uw bed of al die andere huishoudelijke activiteiten. Uiteraard stemmen we samen af wat u zelf nog kunt doen en waar u hulp bij nodig heeft. Zo houden we samen uw huis schoon.

  Woonzorggroep Samen biedt Hulp bij het huishouden aan in: Schagen en Hollands Kroon

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Thuiszorg

  Hoofdkantoor: Jacob Ruysdaellaan 30, 1741 KW Schagen
  Telefoonnummer: 088-6194100

  Bij Thuiszorg Samen heeft u de keuze uit alle vormen van zorg en dienstverlening die u helpen en ondersteunen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Samen met u stellen we vast welke ondersteuning u nodig heeft. Onze kracht ligt in samenwerking. Daarom kijken we ook naar wat u zelf kunt en waar uw familie kan bijspringen. Samen kunnen we immers meer. Wij werken met kleine, lokale teams vanuit al onze locaties. Hierdoor krijgt u uw thuiszorg zoveel mogelijk van dezelfde mensen, die u en uw omgeving als geen ander kennen. Onder onze thuiszorgservice valt onder andere hulp bij het huishouden, verpleging, verzorging en persoonsalarmering. Samen biedt overal thuiszorg aan. Zowel op locaties als in de wijk.

  Woonzorggroep Samen biedt Thuiszorg aan in: Schagen en Hollands Kroon

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Dagactiviteiten

  U woont zelfstandig. Maar u wordt ook wat ouder. Misschien heeft u behoefte aan een nuttig en gezellig samenzijn met extra ondersteuning. Dan kunt u terecht bij de dagactiviteiten. Bij de dagactiviteiten kunt u één of meerdere dagen per week doorbrengen voor een nuttig en gezellig samenzijn met extra ondersteuning. Zo wordt er tevens structuur in uw leven gebracht. Dankzij de dagactiviteiten kunnen mensen veelal langer zelfstandig blijven wonen. Onder professionele begeleiding van ervaren beroepsbegeleiders en vrijwilligers krijgt u een zinvolle dagbesteding aangeboden. Zo wordt er samen gegeten en diverse, op maat aangeboden, activiteiten georganiseerd. Wilt u bijvoorbeeld een stuk fietsen, wandelen of ontspannen vissen, dan kan dat. Daar waar nodig, wordt ook behandeling geboden. Als iemand naar de dagactiviteiten gaat, biedt dit een eventuele partner en andere mantelzorgers de gelegenheid om even op adem te komen en zodoende de zorg voor hun naaste langer vol te houden. Dagbesteding vindt plaats in acht locaties van Woonzorggroep Samen:

  • De Bron: Kogerlaan 36A, Schagen
  • Lelypark: Lelypark 1, Wieringerwerf
  • Hof van Wieringen & Ulkediep: Parklaan 41, Hippolytushoef
  • Huys ten Oghe: Patrijzenweg 2, Callantsoog 
  • De Zandstee: Wilhelminastraat 1, 't Zand
  • Maria Mater: Oranjelaan 59, 't Veld
  • Keijzershoff: Vreedenhoff 66, Anna Paulowna
  • Angelapark: Pastoor Willemsestraat 2, Warmenhuizen

   Ga naar de website voor meer informatie

    

 • Verzorging

  Hoofdkantoor: Jacob Ruysdaellaan 30, 1741 KW Schagen
  Telefoonnummer: 088-6194100

  Als u zichzelf niet meer goed kunt verzorgen, kan Thuiszorg Samen u hierbij helpen. Wij bieden hulp bij die dagelijkse handelingen, zoals opstaan en naar bed gaan, wassen en douchen, aan- en uitkleden, naar het toilet gaan, scheren, innemen van medicijnen, enzovoort. Zo helpen wij u om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Want wat is er nou fijner dan wonen in uw eigen, vertrouwde omgeving? Samen met u en uw naasten stemmen we af wat u zelf nog kunt, waar naasten bij kunnen helpen en hoe wij u kunnen ondersteunen. We passen ons aan naar het leven dat u gewend bent te leiden en geven u nét dat beetje extra steun om thuis te kunnen blijven wonen.

  Woonzorggroep Samen biedt Verzorging aan in: Schagen en Hollands Kroon

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Verpleging

  Hoofdkantoor: Jacob Ruysdaellaan 30, 1741 KW, Schagen
  Telefoonnummer: 088-6194100

  Komt u net uit het ziekenhuis en moet u thuis verder revalideren, of wacht u juist op een operatie? Misschien heeft u wel een chronische aandoening, maar wilt u wel thuis kunnen blijven wonen. In deze en andere situaties kunnen wij u helpen door u thuis verpleging te bieden. Onder verpleging valt onder andere medicijnen toedienen, insuline spuiten, wondzorg, blaas spoelen, infuus verzorgen, pijnbestrijding en stomazorg. Afhankelijk van uw situatie ontvangt u de zorg die u nodig heeft. Samen met u, uw naasten en eventueel uw huisarts overleggen we waar u behoefte aan heeft. En als uw situatie verandert, passen wij de zorg daarop aan. Zorg op maat, door gediplomeerde verpleegkundigen.

  Woonzorggroep Samen biedt Verpleging aan in: Schagen en Hollands Kroon

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Parkinson CafĂ©

  Locatie: Jacob Ruysdaellaan 30, 1741 KW Schagen
  Telefoonnummer: 088-6194100

  Iedere derde dinsdag van de maand kunt u van 10.00 uur tot 12.00 uur naar het Parkinson Café in Magnushof. Het Parkinson Café voor de regio Noord-Holland Noord is een initiatief van vrijwilligers van de Parkinsonvereniging samen met therapeuten van ParkinsonNet en is bedoeld voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun partners/mantelzorgers en belangstellenden.
  Tijdens de bijeenkomsten van het Parkinson Café worden thema's besproken over alle aspecten van Parkinson. Er is tevens gelegenheid elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en er is ruimte voor ontspanning. Het Parkinson Café is als een ontmoetingsplek voor mensen met Parkinson en direct betrokkenen een veilige en plezierige omgeving, waarin je elkaar kunt inspireren om ondanks de ziekte een prettig, volwaardig leven kunt leiden.

  Het Parkinson Café is bedoeld voor mensen uit: Schagen en Hollands Kroon

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Maaltijdservice

  Hoofdkantoor: Jacob Ruysdaellaan 30, 1741 KW Schagen
  Telefoonnummer: 088-6194100

  Houdt u ook zo van een lekkere en verantwoorde maaltijd? Dan kunt u van de maaltijdservice van Wonen Plus Welzijn gebruikmaken. U heeft volop keuze uit allerlei gerechten en menu's. We houden rekening met uw dieetwensen, gebruiken alleen de beste ingrediënten en bezorgen alles koelvers bij u thuis. Onze koelverse maaltijden worden in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon bezorgd. De maaltijden worden volgens de richtlijnen Gezonde Voeding bereid door Voedingsdienst Samen, onderdeel van Woonzorggroep Samen. Iedere dag heeft u de keuze uit heerlijke, verse en seizoensgebonden gerechten en menu's. U bent vrij om hieruit uw eigen maaltijd samen te stellen. Van één, twee of drie gangen. De maaltijden worden van maandag tot en met zaterdag bezorgd. Maaltijden voor de zondag, worden zaterdag bezorgd. De maaltijden worden in de ochtend bij u thuisbezorgd. U bepaalt zelf hoe vaak u een maaltijd wilt bestellen en op welke dag(en).

  Woonzorggroep Samen biedt Maaltijdservice aan in: Schagen en Hollands Kroon

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Restaurants

  In al onze locaties met een restaurant bent u dagelijks welkom om aan te schuiven voor de maaltijd. U kunt hier goed eten tegen vriendelijke prijzen. De warme maaltijd wordt in principe geserveerd tussen 12.00 en 13.00 uur. In De Bron in Schagen kunt u ook op dinsdag-, vrijdag- en zondagavond van een warme maaltijd genieten. Luxe en lekker uiteten? Dan bent u welkom in onze restaurants. Op diverse van onze locaties verzorgen wij regelmatig culinaire diners. Heerlijk genieten van een culinaire maaltijd. Een leuk avondje uit waarbij u andere mensen kunt ontmoeten, of u juist culinair kunt laten verwennen met familie en vrienden om u heen. Op de pagina van de locatie staat in de agenda wanneer de luxe diners plaatsvinden en wat deze kosten. Vooraf reserveren is altijd verplicht. De zeven locaties van Woonzorggroep Samen met een restaurant: 

  • De Bron: Kogerlaan 36A, Schagen
  • Magnushof: Jacob Ruysdaellaan 30 Schagen
  • De Trambaan: Koperwiek 30, Nieuwe Niedorp
  • Lelypark: Lelypark 1, Wieringerwerf
  • Kapellehof: Robbenoordstraat 2, Den Oever
  • De Zandstee: Wilhelminastraat 1, 't Zand

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Respijtzorg (WMO)

  Voor veel mensen is respijtzorg nodig om het vol te kunnen houden. Respijt betekent letterlijk ‘onderbreking’. Zodat u op een vrije dag(deel) in de week of een vakantie weer energie kunt opdoen. Voor u is het belangrijk om te weten dat u de zorg tijdelijk aan iemand kunt overdragen bij wie de zorg in goede handen is, zodat u met een gerust hart weg kunt gaan. In samenwerking met het Mantelzorgcentrum bieden we bij Samen verschillende vormen van respijtzorg. Zo kunt u de zorg incidenteel overdragen, bijvoorbeeld tijdens een vakantie. Of structureel, bijvoorbeeld elke week een dagdeel of maandelijks een weekend. Het kan kortdurend of langdurend zijn. Bij gebruik van respijtzorg wordt de zorg binnen Samen overgenomen door onze professionele zorgmedewerkers. Respijtzorg kunt u aanvragen bij Woonzorggroep Samen of bij het Mantelzorgcentrum. Zij leggen uit welke mogelijkheden er zijn.
  De twee locaties van Woonzorggroep Samen die Respijtzorg (WMO) bieden:

  • De Bron: Kogerlaan 36A, Schagen 
  • Kapellehof: Robbenoordstraat 2, Den Oever

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Logeren bij Samen

  Net uit het ziekenhuis en wilt u nog wat aansterken? Is uw mantelzorger op vakantie? Komt familie van verder weg op bezoek? Of wilt u eens in één van onze locaties slapen? Kom dan logeren bij Samen! U bent van harte welkom. Logeren bij Samen is een kort verblijf in een van onze locaties, met zorg binnen handbereik. De kamers zijn eenvoudig ingericht en voorzien van televisie, douche en toilet. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van het huis, zoals het restaurant, de activiteiten die op de locatie georganiseerd worden of de kapsalon. Welke faciliteiten er zijn, is afhankelijk van de locatie. Als u zorg nodig heeft, ontvangt u deze via Thuiszorg Samen. Heeft u een indicatie? Dan wordt de zorg vergoed. Particulier inkopen kan natuurlijk ook. De kamers zijn iedere dag van het jaar beschikbaar, ook op zon- en feestdagen. De drie locaties van Woonzorggroep Samen die Logeren bij Samen bieden: 

  • De Bron: Kogerlaan 36A, Schagen 
  • De Trambaan: Koperwiek 30, Nieuwe Niedorp
  • De Zandstee: Wilhelminastraat 1. 't Zand

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Revalidatie & Behandeling

  Gevestigd: Jacob Ruysdaellaan 30, 1741 KW, Schagen
  Telefoonnummer: 088-6194100

  Gaat u revalideren na een aandoening of ongeval of ondervindt u gevolgen van een ziekte en heeft u therapie of behandeling nodig? Dan kunt u bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen terecht. Wij helpen u weer het heft in eigen handen te krijgen. Samen gaan we eraan werken om uw doel te bereiken. We moedigen u aan het beste uit uzelf te halen. Pas als u zich weer sterk voelt, is onze missie volbracht. Samen biedt diverse therapieën en behandelingen aan, zowel bij u thuis als in de behandelruimtes in één van onze locaties. Niet alleen de mensen die bij ons revalideren kunnen door ons behandeld worden, u kunt ook bij ons terecht! Met of zonder verwijzing van uw arts. Onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtist zijn gespecialiseerd in de ouder wordende mens. U wordt behandeld door een vaste therapeut. Heeft u net een operatie gehad of heeft u last van de gevolgen van een aandoening of ziekte? Onze specialisten helpen u met uw herstel. Revalidatie- & Behandelcentrum Samen heeft in Schagen een speciale afdeling voor revalidatie, bijvoorbeeld na een knie- of heupoperatie. Samen kijken we naar uw wensen en mogelijkheden en welke begeleiding u daarbij nodig heeft. We werken nauw samen met alle betrokken partijen, zoals het ziekenhuis. Hiervoor hebben wij nauw contact met zowel Noordwest Ziekenhuisgroep als het Westfriesgasthuis. Mocht u, na uw verblijf bij ons, nog thuiszorg of een andere vorm van zorg nodig hebben, dan maken we daarover graag direct goede afspraken met u. 

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Kortdurend verblijf

  Ook in noodsituaties staan we voor u klaar. Als u bijvoorbeeld gevallen bent, uw mantelzorg tijdelijk uitvalt of als u nog niet alleen thuis kunt zijn na een ziekenhuisopname. Wij proberen dan zo snel mogelijk een plek voor u te vinden op de kortdurende opname van één van onze locaties. Kortdurende opname is een tijdelijke voorziening vanaf enkele dagen tot maximaal zes weken. We maken samen afspraken over de zorg die u nodig heeft. Tijdens uw verblijf kunt u meedoen met alle activiteiten die wij organiseren in de locatie. Voor een kortdurende opname heeft u een indicatie van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) nodig. De acht locaties van Woonzorggroep Samen waar Kortdurend verblijd wordt aangeboden: 

  • De Bron: Kogerlaan 36A, Schagen 
  • De Trambaan: Koperwiek 30, Nieuwe Niedorp
  • Lelypark: Lelypark 1, Wieringerwerf
  • Kapellehof: Robbenoordstraat 2, Den Oever
  • Hof van Wieringen & Ulkediep: Parklaan 41, Hippolytushoef
  • De Zandstee: Wilhelminastraat 1, 't Zand
  • Maria Mater: Oranjelaan 59, 't Veld
  • Ruysdael: Jacob Ruysdaellaan 30, Schagen

   

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Het Koppelbed

  Iemands hand vasthouden, tegen elkaar aankruipen of samen naar mooie muziek luisteren. Wanneer mensen ziek zijn of niet meer bij elkaar kunnen wonen, is nabijheid belangrijker dan ooit. Een koppelbed vormt de ideale oplossing voor mensen die samen willen zijn in een zorgomgeving. Een koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomge-ving. In een handomdraai wordt van een eenpersoons hoog-laag zorgbed een volwaardig tweepersoonsbed gemaakt. Op deze manier is het mogelijk om ook wanneer een naaste in een zorgomgeving moet verblijven, nog fysiek dichtbij diegene te zijn. Iedere aangegeven locatie beschikt over één koppelbed en Magnushof heeft er twee. Eén bij de langdurige zorg en één bij Revalidatie en Behandeling.
  Het gaat om de volgende negen locaties:

  • Hof van Wieringen & Ulkediep:  Parklaan 41, Hippolytushoef
  • Kapellehof: Robbenoordstraat 2, Den Oever
  • Lelypark: Lelypark 1, Wieringerwerf
  • De Trambaan: Koperwiek 30, Nieuwe Niedorp 
  • De Elshof: Vossenstaart 40, Anna Paulowna
  • De Zandstee: Wilhelminastraat 1, 't Zand
  • De Bron: Kogerlaan 36A, Schagen
  • Magnushof: Jacob Ruysdaellaan 30 Schagen
  • Parkhuis: Pastoor Willemsestraat 80, 82, 84, 86, Warmenhuizen

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Palliatieve en terminale zorg

  Hoofdkantoor: Jacob Ruysdaellaan 30, 1741 KW, Schagen
  Telefoonnummer: 088-6194100

  Sterven hoort, net als geboren worden, bij het leven. Dat is gemakkelijk gezegd. Wanneer u te horen heeft gekregen dat het einde nabij is, is dat zwaar. Het verdriet dat hierbij komt kijken kunnen wij niet wegnemen, wel een deel van de zorg. U wilt waarschijnlijk het liefst, in u eigen vertrouwde omgeving zijn. In deze vertrouwde omgeving kunnen u en uw naasten zich voorbereiden op het naderende afscheid. Wij staan klaar om u in deze moeilijke periode te ondersteunen en de zorg te bieden die hierbij komt kijken. Dag en nacht en in goed overleg met u, uw familieleden en/ of vrienden. Kunt of wilt u de laatste fase van uw leven niet thuis doorbrengen, dan kunt u kiezen voor verblijf in een hospice. Wij werken nauw samen met Hospice Schagen. Hier wordt u begeleid en verzorgd door onze verpleegkundigen en ondersteund door vrijwilliger. Desgewenst kunnen uw naasten een rol spelen bij de verzorging. Zij zijn altijd welkom.

  Palliatieve zorg wordt aangeboden in: Schagen en Hollands Kroon

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Verpleegkundig technisch team

  Geheel gemeente Schagen en Hollands Kroon
  Telefoonnummer: 088-6194100

  Het VTT Samen bestaat uit een team van verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in het verrichten van en coachen op verpleegtechnische handelingen. In nauwe samenwerking met medisch specialisten, huisartsen, (wijk-)verpleegkundige en andere zorgprofessionals levert het VTT kwalitatief hoogwaardige zorg bij de cliënt thuis en bij cliënten binnen alle locaties van Samen. Het VTT triageert de hulpvraag van de cliënt naar de dienstdoende arts. Ook kan het VTT bij calamiteiten binnen Samen ingeschakeld worden. Het VTT kan binnen 30 minuten ter plaatse zijn en is 24/7 bereikbaar.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Positieve gezondheid

  Geheel gemeente Schagen en Hollands Kroon
  Telefoonnummer: 088-6194100

  In positieve gezondheid staat een betekenisvol leven centraal. Positieve gezondheid is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte zelf. Binnen Thuiszorg Samen omarmen we deze benadering. Hierin wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Hierbij staan met name zingeving, kwaliteit van leven, meedoen, dagelijks functioneren, lichaamsfuncties en mentaal welbevinden centraal.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Magnushof

  Jacob Ruysdaellaan 30, 1741 KW Schagen
  Telefoonnummer: 088-6194000

  U kunt in een situatie terecht komen waarin u 24 uur per dag verpleging en verzorging nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat u de ziekte van Alzheimer heeft, of omdat uw lichaam niet meer wil. Dan kunt u verhuizen naar Magnushof. U krijgt een eigen kamer, waar u persoonlijke spulletjes mee naartoe kunt verhuizen en de gezamenlijke woonkamers zijn huiselijk ingericht. Zit u het liefste in de woonkamer, op uw kamer of houdt u ervan om mee te doen aan activiteiten? Alles kan! Onze medewerkers willen u graag goed leren kennen, zodat wij het u goed naar de zin kunnen maken. Wij zijn er om u te helpen uw leven leuker én makkelijker te maken! Woont u op een afdeling voor mensen met dementie? Onze zorg en activiteiten zijn gericht op herkenning. Herkennen van oude situaties kan verrassende momenten opleveren. Wij stimuleren uw geheugen, opdat u weer weet wie u bent.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • De Zandstee

  Wilhelminastraat 1, 1756 TH 't Zand
  Telefoonnummer: 088-6194000

  Voor zowel lichte als zware zorg kunt u in De Zandstee terecht. De Zandstee staat midden in het centrum van het dorp. Alle voorzieningen zijn op loopafstand. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar. Samen maken we afspraken waar we u bij helpen en wat u zelf nog kunt. Als u zichzelf nog redt met wassen, aankleden en kleine huishoudelijke klusjes, kunt u dit zelf blijven doen. Zodra u daar zelf niet meer toe in staat bent, kunt u rekenen op de hulp van onze medewerkers. Woont u liever wat zelfstandiger? Dan kunt u een aanleunwoning huren. Deze zijn geschikt als u een lichtere zorgvraag heeft. Samen met de verzorging stemt u af waar u hulp bij nodig heeft. Voor mensen met dementie heeft De Zandstee de afdeling Groepswonen Dementie. Hier woont u samen met ongeveer tien bewoners op een afdeling, waar u kleinschalige verpleeghuiszorg krijgt. U kunt ook tijdelijk in De Zandstee verblijven, via een kortdurende opname of logeren bij Samen.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Hof van Wieringen & Ulkediep

  Parklaan 41, 1777 BA Hippolytushoef
  Telefoonnummer: 088-6194000

  In Hippolytushoef heeft het voormalig Noorderlicht plaatsgemaakt voor twee nieuwbouwlocaties: Hof van Wieringen en Ulkediep die medio 2022 zullen openen. Hippo in de volksmond, is het grootste dorp van het voormalige eiland Wieringen. Het dorp heeft daardoor een regiofunctie met diverse winkels en verschillende restaurants. Hof van Wieringen en Ulkediep liggen op loopafstand van alle voorzieningen.

  Wonen in Hof van Wieringen of Ulkediep betekent dat u kunt wonen in een veilige woonomgeving, waarin men bereid is naar elkaar om te kijken. Een sociale woonomgeving waarin men elkaar kan ontmoeten en waar activiteiten met elkaar worden georganiseerd. Het is van belang dat bewoners hun eigen leven kunnen leiden, zoals zij dit altijd hebben gedaan. Juist omdat zij kunnen vertrouwen op ondersteuning en zorg die volgens afspraak wordt geleverd, maar ook altijd op niet geplande momenten kunnen oproepen in het geval van nood. Daarnaast kan men gebruikmaken van ondersteunende diensten, zoals een boodschappenservice of klussendienst.

  In beide gebouwen is plaats voor 32 ruime appartementen die geschikt zijn voor één of twee personen. Wonen en leven op je eigen manier is de kern van het zorgconcept in Hof van Wieringen en Ulkediep. Op dit moment wonen de bewoners van voormalig Noorderlicht in Molenweid te Wieringerwaard. De verwachting is dat de nieuwbouw medio 2022 afgerond zal zijn, waarna de bewoners terug zullen verhuizen naar hun geliefde Wieringen.

 • De Trambaan

  Koperwiek 30, 1733 BA Nieuwe Niedorp
  Telefoonnummer: 088-6194000

  Vanaf De Trambaan zijn alle faciliteiten op loopafstand. Bij De Trambaan zijn alle vormen van zorg- en dienstverlening onder één dak, zoals huren bij Samen voor wie nog zelfstandig kan wonen maar de thuiszorg graag dichtbij heeft. Maar ook wanneer u meer zorg nodig heeft en u niet meer zelfstandig kunt wonen, kunt u in De Trambaan wonen met zorg. Onze medewerkers staan dan 24 uur per dag voor u klaar. Samen maken we afspraken waar we u bij helpen en wat u zelf nog kunt. Voor mensen met dementie zijn er in De Trambaan drie kleinschalige woningen. U runt hier samen met uw medebewoners en de verzorging een huishouden. Zo blijft u zo lang mogelijk vitaal. Ook als u niet in De Trambaan woont, maar in een andere woning in Nieuwe Niedorp of omgeving kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam De Trambaan.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Angelapark

  Pastoor Willemsestraat 2, 1749 AP Warmenhuizen
  Telefoonnummer: 088-6194000

  Warmenhuizen is een gezellig dorp met een monumentale dorpskern. In het centrum van het dorp ligt Angelapark. In Angelapark kunt u zelfstandig wonen in uw eigen huur- of koopappartement. Als u zelfstandig woont en u heeft zorg nodig, ontvangt u dat van het thuiszorgteam dat gevestigd is in Angelapark. Alle appartementen beschikken over een kamer met keuken, een aparte slaapkamer met een terras of balkon, een extra (slaap)kamer, een ruime badkamer en een hal met berging. Ook als u niet in Angelapark woont, maar in een andere woning in Warmenhuizen of omgeving kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Angelapark . Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde woning blijven wonen. Het thuiszorgteam van Angelapark is een klein, lokaal team. In Angelapark woont u zelfstandig. Heeft u moeite om uw dagindeling te bepalen? Dan kunt u terecht bij de dagactiviteiten in Angelapark. Hier kunt u ook terecht als u nog zelfstandig in de omgeving woont.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • De Elshof

  Vossenstaart 40, 1761 VP Anna Paulowna
  Telefoonnummer: 088-6194000

  In De Elshof bieden we dementiezorg in de vorm van kleinschalige woningen. Zo veel mogelijk als thuis, dat is het idee achter kleinschalig wonen. Iedere bewoner heeft een eigen kamer, met zijn eigen meubels en spulletjes. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer: een overzichtelijke, huiselijke omgeving waar bewoners en medewerkers samen een huishouden runnen. Zo wordt er samen gekookt. Ieder krijgt de zorg en ondersteuning die hij of zij nodig heeft. En familie is natuurlijk altijd welkom. Zij kunnen ook meehelpen in het huishouden, bijvoorbeeld door te helpen met koken en boodschappen te doen samen met de bewoners. Het complex beschikt over een voor de bewoners vrij toegankelijke binnentuin. In deze nieuwe locatie zijn vier kleinschalige woningen met ieder zeven plaatsen voor mensen met dementie. In totaal kunnen er dus 28 mensen met dementie in deze locatie wonen. Anna Paulowna is het centrum van Hollands Kroon en biedt volop mogelijkheden.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • De Bron

  Kogerlaan 36A, 1741 DA Schagen
  Telefoonnummer: 088-6194000

  In De Elshof bieden we dementiezorg in de vorm van kleinschalige woningen. Zo veel mogelijk als thuis, dat is het idee achter kleinschalig wonen. Iedere bewoner heeft een eigen kamer, met zijn eigen meubels en spulletjes. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer: een overzichtelijke, huiselijke omgeving waar bewoners en medewerkers samen een huishouden runnen. Zo wordt er samen gekookt. Ieder krijgt de zorg en ondersteuning die hij of zij nodig heeft. En familie is natuurlijk altijd welkom. Zij kunnen ook meehelpen in het huishouden, bijvoorbeeld door te helpen met koken en boodschappen te doen samen met de bewoners. Het complex beschikt over een voor de bewoners vrij toegankelijke binnentuin. In deze nieuwe locatie zijn vier kleinschalige woningen met ieder zeven plaatsen voor mensen met dementie. In totaal kunnen er dus 28 mensen met dementie in deze locatie wonen. Anna Paulowna is het centrum van Hollands Kroon en biedt volop mogelijkheden.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • De Caegstate

  Buiskoolstraat 2, 1741 EJ Schagen
  Telefoonnummer: 088-6194000

  Samen met uw buurvrouw even de stad in, een kopje koffie drinken op de Markt. Dat is tenslotte op loopafstand. Of zit u liever in de binnentuin van het complex? Dat kan ook. Behoefte aan gezelligheid in huis? Doe dan mee aan de vele activiteiten die er georganiseerd worden. In De Caegstate woont u in een ruim, modern appartement. Zelfstandig, elkaar ondersteunen waar nodig. Even een boodschap voor de buurvrouw meenemen, de buurman helpen om zijn sleutels te vinden. Voor de zorg is het thuiszorgteam aanwezig. Wel zo'n veilig idee. Daarnaast helpen we elkaar waar nodig. Samen kunnen we immers meer. De appartementen in De Caegstate zijn te huur via Samen. Er zijn ook een aantal koopappartementen. Deze worden verkocht via de vrije markt. Ook als u niet in De Caegstate woont, kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Albert Cuypstraat

  Albert Cuypstraat 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 1741 KL Schagen
  Telefoonnummer: 088-6194000

  Lekker in het zonnetje zitten in uw eigen tuin. In de Albert Cuypstraat woont u zelfstandig in één van de twaalf huurwoningen. Gelijkvloers, dus de slaapkamer is op de begane grond. Geen gedoe meer met traplopen. Alleen voor de kerstspullen, want die kunt u op de zolder bewaren. De 12 huurwoningen aan de Albert Cuypstraat worden verhuurd door de Stichting Seniorenhuisvesting Schagen, wat onderdeel is van Woonzorggroep Samen. Op de begane grond bevinden zich de woonkamer, keuken, berging, een slaapkamer, hal, douche en toilet. Op de tweede verdieping treft u een grote bergzolder. In de Albert Cuypstraat woont u zelfstandig, maar u bent niet alleen! Tegen een geringe vergoeding kunt u namelijk meedoen aan de activiteiten die we organiseren in De Bron.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Ruysdael

  Jacob Ruysdaellaan 30, 1741 KW Schagen
  Telefoonnummer: 088-6194445

  Tijdelijke zorg als de stap naar huis nog te groot is of het thuis even niet meer gaat. Er is steeds meer vraag naar tijdelijk verblijf. U bent in Ruysdael welkom voor een kortdurende opname. Hier kunt u verblijven totdat u voldoende herstelt bent om terug te keren naar huis of totdat een (definitieve) opname elders mogelijk is. In Ruysdael kunt u vooral terecht met een Eerste Lijns Verblijf indicatie. Heeft u tijdelijk zorg nodig om te herstellen, bijvoorbeeld na een operatie, ziekenhuisopname of ziekteperiode thuis? Dan bent u in Ruysdael aan het juiste adres. Bij Eerstelijns Verblijf verblijft u enkele dagen of weken in Ruysdael, met de intentie daarna weer terug naar huis te gaan. U krijgt de begeleiding, verzorging en behandeling (wanneer dit is geïndiceerd) die u nodig heeft. Gedurende uw verblijf overleggen wij met u wanneer u weer terug kunt naar uw eigen huis en wat daarvoor nodig is. Mocht terugkeren naar huis niet meer mogelijk zijn, dan helpen we u zoeken naar geschikte woonruimte.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Keijzershoff

  Vreedenhoff 66, 1761 BR Anna Paulowna
  Telefoonnummer: 088-6194935

  Keijzershoff in Anna Paulowna ligt dicht bij het winkelcentrum, de markt op woensdag en de bibliotheek. Er zijn niet alleen appartementen, er is ook een grote recreatiezaal waar verschillende organisaties activiteiten organiseren. U hoeft zich dus niet te vervelen! Wanneer u in Keijzershoff komt wonen, woont u in een tweekamerappartement. U woont hier zelfstandig. U huurt uw woning van de Woningbouwvereninging Anna Paulowna. In Keijzershoff is de zorg altijd dichtbij. U krijgt de zorg namelijk van het thuiszorgteam van Samen wat in Keijzershoff gevestigd is. Ook als u niet in Keijzershoff woont kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Keijzershoff. Heeft u moeite om uw dagindeling te bepalen? Dan kunt u terecht bij de dagactiviteiten in Keijzershoff. Hier kunt u ook terecht als u nog zelfstandig in de omgeving woont. Samen met een groep besteden we de dag op een gestructureerde manier. Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Kapellehof

  Robbenoordstraat 2, 1779 BJ Den Oever
  Telefoonnummer: 088-6194430

  Wanneer u zoveel zorg nodig heeft dat zelfstandig wonen niet langer gaat, kunt u in Kapellehof wonen met zorg. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar. Samen maken we afspraken waar we u bij helpen en wat u zelf nog kunt. Ook als u niet in Kapellehof woont kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Kapellehof. Het thuiszorgteam van Kapellehof is een klein, lokaal team. Zo krijgt u zoveel mogelijk de zorg van dezelfde gezichten die u en uw omgeving als geen ander kennen. In Kapellehof in Den Oever woont u in uw eigen éénkamer appartement. U kunt uw appartement naar eigen smaak inrichten. In Kapellehof is een tuin, een kapper en een winkel. We organiseren in Kapellehof veel activiteiten. De jaarlijkse uitjes naar de Flora- en Visserijdagen zijn altijd een hoogtepunt. Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Parkzicht

  Parkzicht 3, 1777 BC Hippolytushoef
  Telefoonnummer: 088-6194000

  Het kleinschalige Parkzicht ligt op loopafstand van het centrum van Hippolytushoef. U woont in Parkzicht zelfstandig in uw tweekamerappartement. Heeft u zorg nodig? Dan ontvangt u deze van het thuiszorgteam dat vanuit het naastgelegen Noorderlicht werkt. De woningen in Parkzicht worden verhuurd via Beter Wonen. Ook als u niet in Parkzicht woont kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Noorderlicht. Onze medewerkers staan niet alleen klaar voor de bewoners van Noorderlicht, maar leveren ook zorg bij u thuis. Ook als u zorg nodig heeft, kunt u dus zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde woning blijven wonen. Parkzicht heeft een centrale plaats binnen het dorp. Te meer omdat de openbare bibliotheek van Hippolytushoef in Parkzicht gevestigd, waardoor Parkzicht een levendig complex is dat midden in de samenleving staat. Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • De Carrousel

  Pastoor Verhoeffpark 10A, 1764 GM Breezand
  Telefoonnummer: 088-6194000

  We helpen elkaar waar nodig en we doen het samen. Dat is de cultuur die onder de bewoners van De Carrousel heerst. De Carrousel is een kleinschalig complex met zestien tweekamerappartementen. U woont zelfstandig, maar zorg is altijd dichtbij. Wanneer u zorg nodig heeft, ontvangt u dit via het thuiszorgteam dat in De Carrousel gevestigd is. De woningen in De Carrousel worden verhuurd door de Woningbouwvereniging Anna Paulowna. Ook als u niet in De Carrousel woont kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam De Carrousel. Dankzij de inzet van verschillende organisaties is in De Carrousel het hele jaar door een aantrekkelijk activiteitenprogramma. Deze activiteiten zijn niet alleen voor de bewoners van De Carrousel, maar ook voor ouderen uit het dorp. Zo zijn er vaste biljart- en kaartmiddagen, is er op dinsdag koersbal, op woensdag een soosmiddag en is er iedere eerste donderdag van de maand een bingomiddag. Verder zijn er nog vele andere activiteiten.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Huys ten Oghe

  Patrijzenweg 2, 1759 GD Callantsoog
  Telefoonnummer: 088-6194820

  Huys ten Oghe is een klein complex met een grote binnentuin en een recreatieruimte waar u koffie en thee kunt drinken. Hier worden veel activiteiten georganiseerd voor zowel de bewoners als ouderen uit de omgeving. De bewoners van Huys ten Oghe staan altijd voor elkaar klaar. Even een kopje suiker lenen van de buurman of de buurvrouw helpen. Als u zorg nodig heeft, is deze altijd dichtbij. In Huys ten Oghe is een thuiszorgteam van Samen gevestigd. Ook als u niet in Huys ten Oghe woont kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Huys ten Oghe. De woningen in Huys ten Oghe worden verhuurd door de Wooncompagnie. 

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Sint Maartenshof

  Sportparklaan 12, 1744 KH Sint Maarten

  In het kleinschalige complex Sint Maartenshof is de zorg altijd dichtbij. In het complex is een thuiszorgteam van Samen gevestigd. In Sint Maartenshof woont u zelfstandig, zoals u gewend bent. Waar nodig kunt u rekenen op de hulp van het thuiszorgteam. Maar ook uw medebewoners helpen u graag. Ook als u niet in Sint Maartenshof woont kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Sint Maartenshof. Uw appartement in Sint Maartenshof bestaat uit een kamer met keuken en berging, een aparte slaapkamer met een terras of balkon, een ruime badkamer en een hal. Sint Maartenshof beschikt ook over een gemeenschappelijke tuin. De appartementen in Sint Maartenshof worden verhuurd door Woonzorg Nederland. In Sint Maartenshof worden regelmatig activiteiten georganiseerd door vrijwilligers, waarbij u ouderen uit de buurt kunt ontmoeten. U kunt bijvoorbeeld aansluiten bij het koffiedrinken, handwerken, de spelletjesmiddag, gym en nog veel meer. In de recreatiezaal is ook een internetcafé gevestigd.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Sint Jozefpark

  Jozefpark 1, 1747 HK Tuitjenhorn
  Telefoonnummer: 088-6194000

  Midden in het groene Tuitjenhorn Gemoedelijk, zo is de sfeer in Sint Jozefpark. De bewoners, vrijwilligers en onze medewerkers van Samen staan altijd voor elkaar klaar. In St. Jozefpark woont u in uw eigen koop- of huurappartement. De 53 appartementen hebben een kamer met keuken, een aparte slaapkamer met terras of balkon, een ruime badkamer en een hal met berging. Daarnaast zijn er nog 36 zelfstandige driekamerwoningen. Deze woningen hebben een extra slaapkamer en een garage. In de recreatiezaal of in de gemeenschappelijke tuin kunt u uw medebewoners ontmoeten. In de recreatiezaal worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals een bingo of modeshow. Ook wordt hier iedere vrijdagochtend een kerkdienst gehouden. Als u zorg nodig heeft ontvangt u deze van ons thuiszorgteam, dat in St. Jozefpark gevestigd is. Zo is zorg altijd in de buurt. Ook als u niet in Sint Jozefpark woont kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Sint Jozefpark.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Sabinahof

  Sabinahof 1, 1738 BN Waarland
  Telefoonnummer: 088-6194000

  In het kleinschalige Sabinahof woont u zelfstandig. Uw appartement beschikt over een kamer met keuken, een slaapkamer met een terras of balkon, een ruime badkamer en een hal met berging. Daarnaast is er een extra slaapkamer voor logés. Als u zorg nodig heeft, ontvangt u deze van ons thuiszorgteam dat gevestigd is in Sabinahof. Zo is de zorg altijd dichtbij. De appartementen in Sabinahof worden verhuurd door Woonzorg Nederland. Ook als u niet in Sabinahof woont kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Sabinahof. Wanneer u zin heeft in wat extra gezelligheid en levendigheid hoeft u maar naar de recreatiezaal te komen. In Sabinahof zijn veel vrijwilligers actief. Door het jaar heen organiseren zij veel activiteiten. U kunt bijvoorbeeld komen koffie drinken, biljarten, gymmen en nog veel meer. Er is een internetcafé aanwezig. Iedere maand wordt er een kerkdienst in de recreatiezaal gehouden.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Parkhuis

  Pastoor Willemsestraat 80, 82, 84,86, 1749 AP Warmenhuizen
  Telefoonnummer: 088-6194000

  Parkhuis is een kleinschalige woonlocatie en is geschikt voor ouderen met dementie. In totaal zijn er in Parkhuis vier kleinschalige woningen. In iedere woning wonen zeven bewoners met dementie en wordt de thuissituatie zoveel mogelijk nagebootst. Zo gewoon mogelijk leven, dat is het idee achter kleinschalig wonen. Iedere bewoner heeft een eigen kamer, met zijn eigen meubels en spulletjes. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer: een overzichtelijke, huiselijke omgeving waar bewoners en medewerkers samen een huishouden runnen. De bewoners kunnen meehelpen met de diverse huiselijke klusjes, zoals koken, afwassen en de was opvouwen. Ieder krijgt de zorg en ondersteuning die hij of zij nodig heeft. En familie is natuurlijk altijd welkom. Zij kunnen ook meehelpen in het huishouden, bijvoorbeeld door te helpen met koken en boodschappen te doen samen met de bewoners. Parkhuis heeft een ruime tuin heeft waar de bewoners lekker buiten kunnen lopen, zitten of tuinieren.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Molenweid

  Patrijzenlaan 31, 1766 JT Wieringerwaard
  Telefoonnummer: 088-6194269

  Molenweid wordt momenteel gebruikt als tijdelijke locatie voor de bewoners van locatie Noorderlicht te Hippolytushoef. Noorderlicht wordt gesloopt en hier wordt nieuwbouw gepleegd. De verwachting is dat de bewoners medio 2022 terug kunnen verhuizen naar de nieuwbouw locatie in Hippolytushoef.

   

 • Maria Mater

  Oranjelaan 59, 1735 HP 't Veld
  Telefoonnummer: 088-6194000

  In Maria Mater woont u in een huur- of koopappartement. Lichte zorg ontvangt u van het thuiszorgteam dat gevestigd is in Maria Mater. Ook als u niet in Maria Mater woont kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam. Als u niet meer zelfstandig thuis kunt wonen en continue zorg nodig heeft, dan kunt u dag en nacht gebruik maken van de ondersteuning van onze medewerkers. De vraag naar intensieve zorg groeit en dan is alleen thuiszorg niet voldoende. Samen speelt hierop in en heeft het thuiszorgaanbod in Maria Mater uitgebreid met langdurige zorg. Hierdoor kan alle benodigde zorg en ondersteuning volgens uw behoeften en wensen in de eigen woning ontvangen worden. U kunt dan langer blijven wonen in uw woning en hoeft niet te verhuizen naar een zogeheten intramuraal verzorgingshuis. Dit nieuwe zorgconcept is een pilot. Bij succes zal dit verder uitgerold worden. Heeft u moeite om uw dagindeling te bepalen? Dan kunt u terecht bij de dagactiviteiten in Maria Mater. Hier kunt u ook terecht als u in de omgeving woont. Samen met een groep besteden we de dag op een gestructureerde manier.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Hornhoeve

  Hornhoeve 1, 1746 BC Dirkshorn
  Telefoonnummer: 088-6194000

  In Hornhoeve in Dirkshorn woont u zelfstandig in een tweekamerappartement of driekamer aanleunwoning. De aanleunwoningen staan los van het woonzorgcomplex en liggen in het groen. Heeft u zorg nodig? Dan ontvangt u deze van het thuiszorgteam dat gevestigd is in de Hornhoeve. Zo is de zorg altijd bij u in de buurt. De woningen in Hornhoeve worden verhuurd door Woonzorg Nederland. Ook als u niet in de Hornhoeve woont kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam de Hornhoeve. Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis. Wanneer u kiest voor wat extra gezelligheid en levendigheid hoeft u maar naar buiten te stappen. In de Hornhoeve zijn veel vrijwilligers actief. Door het jaar organiseren zij verschillende activiteiten, bijvoorbeeld koffiedrinken, handwerken, spelletjesmiddagen, gym en nog veel meer. Ook kunnen vrijwillgers u helpen met de computer in het internetcafé.

  Ga naar de website voor meer informatie

   

 • Lelypark

  "Lelypark 1, 1771 CA Wieringerwerf "
  Telefoonnummer: 088-6194000

  In Lelypark is een koop- en een huurvleugel. Er zijn eveneens drie woongroepen voor mensen met dementie. In deze woongroepen woont u samen met zes andere bewoners op een groep volgens het “Kleinschalig Wonen” principe. Kleinschalig wonen is een woonvorm voor mensen met dementie. Zo veel mogelijk als thuis, dat is het idee achter kleinschalig wonen. Iedere bewoner heeft een eigen kamer, met zijn eigen meubels en spullen. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer: een overzichtelijke, huiselijke omgeving waar bewoners en medewerkers samen een huishouden runnen. Zo wordt er onder andere samen gekookt. Ieder krijgt de zorg en ondersteuning die hij of zij nodig heeft en familie is altijd welkom. Zij kunnen ook meehelpen in het huishouden of andere activiteiten. We beschikken over een voor de bewoners vrij toegankelijke binnentuin. Er zijn appartementen waar diverse vormen van zorg worden aangeboden. Er zijn appartementen voor zowel 24 uur zorg als enkel voor thuiszorg.

  Ga naar de website voor meer informatie