Zorggroep Tellus

Bij Zorggroep Tellus staat de cliënt centraal. Dat is de cliënt in één van onze zorgcentra, de cliënt thuis, betrokkenen en mantelzorgers, vrijwilligers en ook toekomstige cliënten die nu (nog) geen gebruik maken van onze dienstverlening. Die cliënt benaderen wij vanuit een integraal aanbod van zorg en welzijn.

Thuiszorg

Hoofdkantoor: IJsselmeerstraat 2, 1784 MA, Den Helder
Telefoonnummer: 06-22762156

Met de thuiszorg van Zorggroep Tellus ontvangt u alle ondersteuning die u nodig heeft, in het comfort van uw eigen huis. Denkt u bijvoorbeeld aan ondersteuning bij lichamelijke verzorging, zoals douchen, wassen en aan- en uitkleden. Maar ook aan medische handelingen, zoals wond-, stoma- en katheterzorg. Onze medewerkers kunnen u ondersteunen bij overleg met uw huisarts en apotheek en bieden begeleiding bij zelfzorg, zoals het aantrekken van (steun)kousen. Daarnaast biedt Tellus verzorging van uw medicatie, persoonlijke alarmering en overbruggingszorg bij u thuis tot het moment dat u wordt opgenomen. De medewerkers van ons thuiszorgteam staan 24 uur per dag voor u klaar. Wij hebben een klein team van enthousiaste medewerkers, zodat u zoveel mogelijk een vertrouwd gezicht ziet.

Thuiszorg door Zorggroep Tellus wordt aangeboden in: Den Helder.

Ga naar de website voor meer informatie

Eerstelijnsverblijf

IJsselmeerstraat 2, 1784 MA, Den Helder
Telefoonnummer: 0223-638500

Als u of uw naaste tijdelijk moet verblijven in een zorginstelling noemen we dat eerstelijnsverblijf (ELV). U kunt gebruikmaken van ELV als u om een medische reden tijdelijk niet zelfstandig thuis kunt wonen. Bijvoorbeeld na ontslag uit het ziekenhuis. Zorggroep Tellus verzorgt ELV op locatie De Lichtboei. De opnameduur is voor maximaal 12 weken. Hierna zal een passende oplossing bedacht worden, bijvoorbeeld thuiszorg.  

Ga naar de website voor meer informatie

Dagbesteding

IJsselmeerstraat 2, 1784 MA Den Helder
Telefoonnummer: 0223-638500

U woont zelfstandig, maar zoals elk mens wordt ook u ouder. Misschien heeft u behoefte aan gezellig samenzijn met extra ondersteuning. Dagbesteding De Razende Bol van Zorggroep Tellus in locatie de Lichtboei, is dan een uitkomst. Op deze manier wordt er structuur in uw leven gebracht en kan men veelal langer zelfstandig blijven wonen. De dagbesteding biedt u een dagstructuur, sociale contacten en uiteenlopende activiteiten zowel groepsactiviteiten als activiteiten op maat. U kunt op de dagbesteding één of meerdere dagen per week terecht van 10.00 uur tot 16.00 uur. Uiteraard betekent dagbesteding een ontlasting voor familie of mantelzorgers. Op deze manier krijgen zij gelegenheid om even op adem te komen en zodoende de zorg voor hun naaste langer vol te houden.

Ga naar de website voor meer informatie

Tafeltje dekje

Hoofdkantoor: IJsselmeerstraat 2, 1784 MA, Den Helder
Telefoonnummer: 0223-638500

Met onze Tafeltje Dekje maaltijden bent u dagelijks verzekerd van een lekker en voedzaam diner aan huis. De Tafeltje Dekje-service is speciaal voor mensen vanaf 55+, gehandicapten en chronisch zieken. Maar natuurlijk staat het iedereen vrij om mee te genieten! U kunt kiezen voor een driegangendiner, maar het is ook mogelijk om losse gangen, bijvoorbeeld alleen het hoofdgerecht, te bestellen. De koks van Zorggroep Tellus werken met verse ingrediënten en houden altijd rekening met uw eventuele dieetwensen of allergieën. De keuken van Zorggroep Tellus beschikt over het keurmerk van Stichting Veiligvoedsel.nl. Wij bezorgen uw maaltijd dagelijks warm!

Tafeltje dekje door Zorggroep Tellus wordt aangeboden in: Den Helder.

Ga naar de website voor meer informatie

De Groene Vecht

Vechtstraat 250, 1784 TG Den Helder
Telefoonnummer: 0223-6859200

wonen in een zorginstelling

De Groene Vecht is een woonzorgcentrum voor ouderen met dementie en/of lichamelijke problemen en is gevestigd in Den Helder. We bieden zorg en ondersteuning aan ongeveer 75 cliënten. De appartementen in De Groene Vecht zijn zowel bedoeld voor éénpersoons- als tweepersoonshuishouden. De locatie ligt op loopafstand van het winkelcentrum in Nieuw Den Helder en heeft een goede busverbinding naar de stad. Daarnaast zit u dichtbij de duinen en het strand. Zorggroep Tellus heeft als motto ‘Leef je eigen leven’. Wij willen dat u zoveel mogelijk uw eigen leven kunt leiden zoals u dat gewend bent. Wij bieden diverse activiteiten en beschikken over een gezellige brasserie, een restaurant, een winkeltje en een kapsalon. Naast de locatie staan aanleunwoningen voor senioren met zorgbehoefte.

Ga naar de website voor meer informatie

De Lichtboei

IJsselmeerstraat 2, 1784 MA Den Helder
Telefoonnummer: 0223-638500

wonen in een zorginstelling

De Lichtboei is sinds jaar en dag een begrip in Nieuw Den Helder en een thuis voor ruim 70 ouderen met dementie en/of lichamelijke problemen. De appartementen in De Lichtboei zijn bedoeld voor een éénpersoonshuishouden. De locatie ligt op loopafstand van het winkelcentrum in Nieuw Den Helder en heeft een goede busverbinding naar de stad. Daarnaast zit u dichtbij de duinen en het strand. Zorggroep Tellus heeft als motto ‘Leef je eigen leven’. Wij willen dat u zoveel mogelijk uw eigen leven kunt leiden zoals u dat gewend bent. Wij bieden diverse activiteiten en beschikken over een restaurant, een winkeltje en een kapsalon.

Ga naar de website voor meer informatie

Fases dementie (klik voor informatie)

niet-pluis-gevoel-bij-dementie
diagnose-bij-dementie
thuiswonen-bij-dementie
wonen-in-een-zorginstelling
laatste-levensfase-bij-dementie
nazorg-na-overlijden-bij-dementie
boeken-en-films-bij-dementie

Hulp in je buurt (klik op een regio)

Kop van Noord-Holland

Hulp in je buurt op de kaart