Zuster Jansen

Zuster Jansen is een particulier thuiszorgbureau en heeft altijd een passend antwoord op uw zorgvraag. Wanneer u bijvoorbeeld te maken heeft met de ziekte van Alzheimer, dementie, een chronische aandoening heeft of wanneer u overbruggingszorg nodig heeft dan bent u bij Zuster Jansen in vertrouwde handen. We hebben altijd een passend antwoord op uw zorgvraag.
Zuster Jansen is HKZ gecertificeerd en werkt met een zorgvuldig en uitstekend geselecteerd bestand professionele zorgverleners die gewend zijn om bij particuliere cliƫnten te werken en jarenlange ervaring hebben. Onze medewerkers hebben affiniteit met dementiezorg en bieden persoonlijke verzorging in alle comfort thuis. Daarnaast kunt u altijd rekenen op professionele begeleiding, een luisterend oor en prettig gezelschap. U bepaalt tenslotte wat en wanneer u onze zorg nodig heeft.

5-,12-,24-uurs zorg

Asterweg 17A8, 1031 HL in Amsterdam
telefoonnummer: 020-6366837

De professionele zorgverleners van Zuster Jansen bieden ondersteuning en begeleiding bij dementie. Mantelzorgers kunnen dankzij de 5-uurs zorg even tot rust komen. Onze 5-uurs zorg kan ook worden ingezet vanaf twee dagen per week en op flexibele tijden. Dit kan bijvoorbeeld voor een dienst van 8:00 tot 13:00 uur, 12:00-17:00 uur of 17:00-22:00 uur. Kortom, er is heel veel mogelijk! Ook kan de 5-uurs zorg worden opgeschaald naar 12-uurs zorg of 24-uurs zorg.

Ziekte, zoals dementie, een handicap of ouderdomskwalen kunnen uw dagelijkse leven behoorlijk in de weg zitten. Misschien bent u niet meer zo fit en mobiel als eerst. En bepaalde dingen die eerst veelal vanzelfsprekend waren, zijn dat nu niet meer. Met de 12-uurs zorg van Zuster Jansen is er een ervaren zorgteam direct inzetbaar van bijvoorbeeld 8 uur tot 22 uur of van 9 uur tot 21 uur.
Onze zorgverlening bestaat uit begeleiding, verzorging of verpleging. Wanneer er geen mantelzorger aanwezig is kan 12-uurs zorg een uitstekende oplossing zijn. Zeker wanneer uw partner overdag moet werken of iets voor zichzelf wil doen. Misschien heeft u een mantelzorger, maar is op dit moment de zorgtaak voor uw mantelzorger niet goed meer te combineren met zijn/haar eigen leven. Dan kan onze 12-uurs zorg dé oplossing zijn.

Soms kan het zijn dat u continue 24-uurs zorg en toezicht nodig heeft. Er is sprake van dementie en u wilt nog niet verhuizen naar een zorginstelling. De 24-uurs zorg van Zuster Jansen kan dan dé oplossing zijn. Wij bieden onze 24-uurs zorg landelijk aan dus ook in Noord-Holland. Binnen 24-uur kan er al een professioneel zorgteam worden ingezet.
Natuurlijk kijken we goed naar de zorgvraag. Is er sprake van dementie? Dan zetten we uiteraard zorgverleners in die affiniteit, kennis en veel ervaring hebben met dementie. Onze 24-uurs zorg kan ook een oplossing zijn als overbruggingszorg omdat u op een wachtlijst staat voor een zorginstelling. De kosten van 24-uurs zorg zijn particulier.

Ga naar de website voor meer informatie

Respijtzorg

Asterweg 17A8, 1031 HL in Amsterdam
telefoonnummer: 020-6366837

Wanneer u als een mantelzorger aangeeft dat het niet meer lukt om bepaalde zorgtaken uit te voeren, is het mogelijk om respijtzorg van Zuster Jansen in de vorm van particuliere thuiszorg in te zetten.
Wat is respijtzorg? Respijtzorg houdt in dat er vervangende zorg wordt geregeld, zodat de mantelzorger even op adem kunt komen van uw zorgtaken. Wanneer u als de mantelzorger een baan heeft en ook nog een eigen gezin, is rust nemen heel erg belangrijk. Respijtzorg kan worden ingezet voor 1 week maar soms ook voor een periode van maanden.
Wilt u per direct als mantelzorger op adem komen en meer rust nemen, juist om het risico op overbelasting te verlagen? Schakel Zuster Jansen dan in voor respijtzorg. Onze zorg kan al op zeer korte termijn (ook met spoed) worden ingezet.

Ga naar de website voor meer informatie

Nachtzorg/slaapdiensten

Asterweg 17A8, 1031 HL in Amsterdam
telefoonnummer: 020-6366837

Nachtzorg kan in verschillende situaties worden ingezet. Het gaat soms om lichte begeleiding. Maar soms ook om nachtzorg bij erge onrust of angst in de nacht. Wij kunnen ook nachtzorg inzetten van 23 uur tot 7 uur wanneer er sprake is van dementie. Voor een mantelzorger kan het rust geven zodat hij/zij goed kan slapen en op dat moment weet dat er nachtzorg in huis is. Soms moet er wel nachtzorg worden ingezet omdat men in de nacht wegens onrust niet meer alleen kan zijn. Bij Zuster Jansen kunnen we zowel nachtzorg inzetten als slaapdiensten. Onze nachtzorg kan direct worden ingezet, afgestemd op uw wensen, met een klein team van zorgverleners.

Misschien zoekt u per direct in de nacht professionele en deskundige particuliere thuiszorg? Dan kunt u beroep doen op de slaapdiensten van Zuster Jansen. Goed om te weten is dat wij ook onze slaapdiensten aanbieden in het verzorgingshuis of de aanleunwoning waar u woont. Onze slaapdiensten worden ingezet wanneer er lichte begeleiding nodig is in de nacht en het vooral een vellig gevoel geeft wanneer uw vader of moeder toezicht heeft in de nacht. Het kan zijn dat u zicht zorgen maakt omdat uw vader of moeder alleen thuis is in de nacht. Juist bij lichte onrust of dementie kunnen onze slaapdiensten ervoor zorgen dat u voorlopig gewoon nog thuis kunt blijven wonen, zonder dat u moet verhuizen naar een zorginstelling. Onze slaapdiensten kunnen worden ingezet op flexibele tijden en zijn inzetbaar vanaf twee dagen per week. 

Ga naar de website voor meer informatie

Terminale en/of palliatieve zorg

Asterweg 17A8, 1031 HL in Amsterdam
telefoonnummer: 020-6366837

Palliatieve thuiszorg of terminale thuiszorg kan in de laatste levensfase rust brengen. Uiteraard zowel voor de zorgvrager als ook voor zijn/haar naasten. De wens om thuis te willen sterven komt steeds vaker voor en is zwaar. Zeker met juiste hulp en met gekwalificeerde professionele zorg, kan thuis sterven iets heel moois zijn.
Ervaren zorgteams van Zuster Jansen zijn er desnoods dag en nacht om u in alle comfort te verzorgen. Ook zijn zij er om uw naasten te ondersteunen.
Vaak werken wij ook samen met de regionale thuiszorg. Wij verlenen dan de 24-uurs zorg en de regionale thuiszorg zet dan in de laatste fase (extra ernaast), een palliatief zorgteam in voor bijvoorbeeld het aansluiten en bedienen van een morfinepomp.

Ga naar de website voor meer informatie

Fases dementie (klik voor informatie)

niet-pluis-gevoel-bij-dementie
diagnose-bij-dementie
thuiswonen-bij-dementie
wonen-in-een-zorginstelling
laatste-levensfase-bij-dementie
nazorg-na-overlijden-bij-dementie
boeken-en-films-bij-dementie

Hulp in je buurt (klik op een regio)

Kop van Noord-Holland

Hulp in je buurt op de kaart